Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Manchester United tuguje

MODRIĆEV GOL ŽIVOTA i crveni Naniju okrenuli sve: Real prošao dalje!

Luka Modrić je ušao s klupe i nakon sedam minuta bombom s više od 20 metara donio poravnanje Realu!

U spektakularnom uzvratu osmine finala Real Madrid je s 2:1 na Old Traffordu pobijedio Manchester United i s ukupnih 3:2 prošao među osam najboljih.

Luka Modrić postigao je gol života, poravnavši u 66. minuti na 1:1. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali u nastavku se otvorilo.

>> Kako su Hrvati posljednjih godina 'zapaprili' Sir Alexu Fergusonu

>> Mourinho nahvalio Modrića i gospodski priznao: 'Ispala je bolja momčad'

>> 'Modrić je pokazao klasu, ovo je vrhunac njegove karijere!'

Krcati Old Trafford ponudio je predstavu koja će dugo ostati u memoriji svih ljubitelja nogometa, ali isto tako i u sjeni odluke turskog suca koja je dvoboj usmjerila na mlin gostiju.

>> Odluka koja je promijenila sve: Je li ovo bio crveni karton Nanija ili ne?

Manchester United izgledao nepobjedivo. Sve do 57. minute...

Igrala se 57. minuta utakmice kada je jedan naoko bezazleni duel Nanija i Arbeloe na sredini terena ocijenio kao izuzetno težak i namjeran prekršaj Portugalca te mu pokazao crveni karton.

Manchester United je u tim trenucima vodio 1:0 i imao rezultat koji ga vodi u četvrtfinale, ali poslije te odluke Cakira je praktički nestao s terena. Real se razletio, preuzeo sve konce igre u svoje igre, ponajviše nakon ulaska Modrića koji je u 59. minuti zamijenio Arbelou, poslije čega je Mourinho odlučio zaigrati u formaciji 3-5-2.

Modrić razdrmao uspavani Real i zabio povijesnu golčinu

Svega sedam minuta poslije ulaska u igru Modrić je pokazao zašto je Real iskrcao 35 milijuna eura.

U 48. minuti utakmice Real se našao u rezultatskom zaostatku nakon akcije koju je pokrenuo Varane i u kojoj je nakon bezuspješnih pokušaja Van Persieja i Welbecka Nani uzeo u duelu s Varanijem i poslao u peterac Reala gdje nes(p)retno reagira Sergio Ramos i donosi prednost Unitedu.

Nakon što se u međuvremenu dogodio već opisani crveni karton Nanija i Modrićev ulazak u igru, u 66. minuti je uslijedio potez karijere našeg veznjaka. Modrić je na otprilike 25 metara od Unitedova gola primio loptu, lažnjakom (šut) izbacio domaćeg igrača, povukao još korak dva prema golu, te s 20 metara desnom nogom opalio. Lopta je uz pomoć lijeve vratnice De Geina gola ušla u mrežu i Real je izjednačio na 1:1!

>> Modrić nakon utakmice života: 'Prošli bi i bez crvenog kartona! Hala Madrid!

United se nije uspio trznuti iz letargije nakon primljenog pogotka, kao ni crvenog kartona, a već je primio drugi. Gonzalo Higuain odigrao je u šesnaestercu domaćina (na desnoj strani) dupli pas s Mesutom Özilom, te ubacio brzu prizemnu loptu prema drugoj strani peterca, gdje ju je klizeći, vanjskim dijelom kopačke, iz vrlo malog kuta, u mrežu ugurao Cristiano Ronaldo. Bio je to osmi Portugalčev pogodak u isto toliko nastupa ove sezone u Ligi prvaka, te 18. u isto toliko susreta u posljednje dvije sezone. Sveukupno mu je to bio 46. pogodak u Ligi prvaka u karijeri.

Imao je engleski sastav na kraju susreta odličnih prilika da poravna na 2:2, no tada se na golu Reala ukazao Diego Lopez, koji je skinuo nekoliko vrlo teških lopti (Vidić, Van Persie, Rooney). Jednostavno, Unitedu je na kraju i sreća okrenula leđa, a kad je tako, preko Reala se ne može...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider