Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Igrali smo loše'

Mourinho nahvalio Luku i gospodski priznao: Ispala je bolja momčad

Real Madrid je ovog utorka postao prva momčad koja je dvaput u Ligi prvaka slavila na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kraljevski klub prošao je uz veliki poguranac turskog suca Cuneyta Cakira koji je u 57. minuti prestrogo pokazao izravni crveni karton Naniju.

>> MODRIĆEV GOL ŽIVOTA i crveni Naniju okrenuli sve: Real prošao dalje!

>> Odluka koja je promijenila sve: Je li ovo bio crveni karton Nanija ili ne?

>> 'Modrić je pokazao klasu, ovo je vrhunac njegove karijere!'

United je bio bolja momčad većim dijelom susreta, ali je na koncu ipak slavio Real, golovima Luke Modrića i Cristiana Ronalda: "Igrali smo loše. Ispala je bolja momčad", rekao je kratko i jasno nakon susreta Jose Mourinho.

"Kad vam je vratar najbolji igrač, to je znak da ne igrate dobro. Sretan sam, ali očekivao sam više od momčadi. Nismo igrali dobro. Oni su bili su jako kompaktni, bili su jako agresivni, bili su jako dobro taktički organizirani i utakmica je za nas bila jako teška.''

Prokomentirao je i isključenje Nanija zbog kojega su u Manchesteru bijesni: "Ferguson se sigurno osjeća kao ja prije dvije godine kad je isključen Pepe. Tada se radilo o simuliranju, a ovaj put o kontaktu za kojeg je sudac mogao pokazati žuti karton."

Nahvalio Luku Modrića

Na kraju je pohvalio i Luku Modrića koji je zabio izjednačujući pogodak: "Luka nam je donio novi ritam i dinamiku. Ni kod 2:1 nismo bili sigurni jer znamo kakva je Manchester momčad. Modrić je promijenio utakmicu, jer je donio na travnjak neke kvalitete koje dotad nismo imali. Ali sumnjam da bi u igri 11 na 11 pobijedili utakmicu.'"

''Uvijek sam bio uvjeren u opravdanost dovođenja Modrića u klub. Uvijek sam bio uvjeren da je on sjajan igrač i danas  je on donio nešto drugačije. Taktički je Manchester United bio postavljen vrlo čvrsto i Modrić je donio malo brzine u našu igru svojim vertikalnim razmišljanjem'', rekao je Mourinho.

Vratit će se u Englesku

Upitan što se može očekivati od Reala do kraja sezone, nakon dvije pobjede nad Barcelonom (u Kupu kralja i Primeri) i sada protiv Manchester Uniteda, Mourinho je rekao:

''Malo sam frustriran jer smo igrali iznimno dobro protiv Barcelone, a danas sam čekao svoju momčad da se izrazi, da zaigra bolje. Znam da smo za protivnika imali diva, mentalno i fizički gledano, koji ima trenera koji zna motivirati i organizirati momčad, znam sve to, ali sam očekivao da ćemo igrati na drugačiji način.''

Na kraju je Mourinho komentirao i kako se osjećao ponovo u Engleskoj, na engleskom travnjaku, gdje će se, kako stalno govori, vratiti jednoga dana.

''Obožavam to, svi to znaju, kao što svi znaju da ću se jednog dana vratiti. To je sigurno. Osim ako me nitko ne želi, ali ako će me netko htjeti, vratit ću se.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider