Ostali sportovi
Ostali sportovi

Organizatori na mukama, radnici pokrenuli štrajk uoči otvaranja OI: "22 milijuna eura, a nama ništa"

Dan prije ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, nastupio je novi skandal u organizaciji.

Štrajk zaposlenika (Foto:Ud Cgt Paris)

Uoči otvaranja Olimpijskih igara, osoblje hotela s pet zvjezdica u kojem borave članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) stupilo je u štrajk.

MOO je već zabrinut zbog igara zbog problema vezanih uz čistoću i sigurnost rijeke Seine, što prijeti održavanju triatlona i plivačkih maratona, kao i stalne opasnosti od terorističkog napada u Parizu.

Također, dodatne brige izazvala je situacija oko Charlotte Dujardin, britanske nade za medalju, koja se povukla iz igara nakon što je objavljen video u kojem bičuje konja.

Opći štrajk u hotelu Olimpijskog odbora

Danas je situacija eskalirala tamo gdje će organizatore zasigurno zaboljeti, u hotelu u kojem odsjedaju.

Video objavljen od strane francuske sindikalne grupe Ud Cgt Paris na platformi X pokazuje kako osoblje luksuznog hotela u kojem je smješten MOO odbija raditi na dan prije službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Na snimci se vidi 11 zaposlenika, uključujući menadžere, tehničare i kuhare, kako stoje u hodniku Hotela du Collectionneur tijekom doručka.

Prevedeno s francuskog na engleski, na transparentima stoji: "Dotaknuli ste naše ugovore."

Drugi natpis kaže: "Nema 13. mjeseca, nema Olimpijskih igara."

Treći piše: "Vratite nam naše socijalne povlastice."

Završni natpis glasi: "Luksuzni hotel, niske plaće."

"Jedva čekamo da svijet upozna naš način štrajka..."

Ud Cgt Paris potom je objasnio razloge za štrajk u objavi na društvenim mrežama. Naveli su: "Jedva čekamo da radnici svijeta upoznaju naš francuski način štrajka.

"Radnici luksuznog hotela u kojem boravi Međunarodni olimpijski odbor u Parizu danas su stupili u štrajk za povećanje plaća."

"Vlasnik Hotela du Collectionneur isplatio je dividende od 9,5 milijuna eura dioničarima 2024. godine. I nije povećao plaće već sedam godina."

"MOO plaća 22 milijuna eura za boravak u hotelu tijekom Olimpijskih igara u Parizu. 22 milijuna, a ništa radnicima, sve vlasnicima."

"Pregovori o plaćama započeli su u lipnju s našim sindikatom CGT. Nažalost, vlasnik ne želi slušati radnike i dijeliti dobit hotela."

"Zato su danas, nakon petog pregovaračkog sastanka koji se održao jučer, kuhari, konobari, tehničari itd. odlučili stupiti u štrajk."

"Imaju potpuno pravo na to, Hotel du Collectionneur mora prestati blokirati pregovore. "Mi smo samo skromni francuski radnici i sindikalisti, pokušavamo razgovarati s našim kolegama radnicima i sindikalistima diljem svijeta."

Nevjerojatna pobjeda legendarnog Vatrenog: Dobit će milijunsku odštetu, a bili mu dužni siću

"Da samo stoji, Rakitić je pojačanje za Hajduk! Ako dva Ivana budu zdrava, Dinamu neće biti lako"

Osijek počinje europski put: Novi trener i nekoliko novih igrača u premijeri napadaju Estonce

Više o