Nogomet
Nogomet

Neobičan put ruskog Brazilca: Čak je i debitirao za reprezentaciju Brazila, ali onda je prelomio...

Njegov primarni zadatak na utakmici Hrvatska - Rusija bit će zaustavljanje hrvatskog lijevog krila...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ruska reprezentacija u svojim redovima na ovom Svjetskom prvenstvu ima i jednog stranca. Mario Fernandes je rođen u Brazilu, a od 2017. nastupa za Zbornaju komandu.

Fernandes je rođen u Sao Caetano do Sulu, u predgrađu Sao Paula, a čak je upisao jedan nastup za brazilsku reprezentaciju 2014. u prijateljskom susretu protiv Japana.

Međutim, 2012. je napustio Gremio i za 15 milijuna eura odštete potpisao ugovor za moskovski CSKA. Nakon što je pet godina proveo u Rusiji stekao je pravo igranja za Zbornaju komandu, a debitirao je u listopadu prošle godine protiv Južne Koreje.

"Problemi koje sam imao u prošlosti su iza mene. Sretan sam i zadovoljan u Rusiji. Naporno radim i trudim se, uvijek sam čvrsto na zemlji", kazao je 27-godišnji desni bek.

Fernandes je naglasio kako je Rusija zasluženo stigla do četvrtfinala (Hrvatska - Rusija), a nada se i kako mogu korak dalje.

"Kvalitetno smo radili i zasluženo smo u četvrtfinalu. Dobro smo igrali momčadski i zato smo pobjeđivali. Nastavit ćemo borbu kako bi se plasirali dalje", dodao je.

Kazao je kako dobro poznaje snagu hrvatske reprezentacije svjestan kako Zbornaju čeka težak zadatak.

"Znamo snagu hrvatske reprezentacije. Hrvatska ima jako dobre igrače i bit će to velika i teška utakmica."