Nogomet
Nogomet

Veliko rivalstvo seli na Otok: Mourinho i Pellegrini dovode brojna pojačanja!

Premier liga u sljedećoj bi sezoni ponovno mogla biti najspektakularnija na svijetu, a Chelsea i Manchester City bit će glavni favoriti za naslov.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dok svijet priča o početku vladavine Bundeslige zbog njemačkog finala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Bayerna, nekako se čini kako će ipak Premier liga koja će najviše zaokupljati nogometnu javnost. Nakon odlaska Sir Alexa Fergusona, na Otok stižu dva ponajbolja svjetska trenera. Jedan se vraća, a drugi ulazi na velika vrata.

Svaka čast Davidu Moyesu, ali prednost u sljedećoj sezoni ipak bi dali dvojici mrskih suparnika - Joseu Mourinhu i Manuelu Pellegriniju. Njihovo veliko rivalstvo krenulo je s dolaskom Portugalca na klupu Real Madrida. Mourinho je tamo naslijedio upravo Čileanca za kojeg će danas neki reći kako je s puno slabijom momčadi bolje parirao Barceloni u španjolskom prvenstvu.

Mourinho je bio posebno napaljen na Pellegrinijevu Malagu. Realovci su morali jurišati do zadnje sekunde pa su i pobjeđivali i sa 7:0. Ovaj mjesec slavili su i 6:2, no i andaluzijska momčad ih je zaustavila ove sezone u Malagi s 1:0.

Sada se veliko rivalstvo seli u Englesku. Manuel Pellegrini stiže na klupu Manchester Cityja i velik broj nogometnih stručnjaka prognozira kako će to biti najbolji City u povijesti. Sjajni trener trebao bi od Građana napraviti momčad koja će sljedećih godina osvajati naslove.

S druge strane bit će Jose Mourinho koji se vraća kući u Chelsea. Obojica će raspolagati 'petrodolarskim budžetom' koji ostatak lige neće moći pratiti. Moguća pojačanja već su najavljena u engleskim medijima i nekako su se iskristaliziralo po pet imena iako će ovo ljeto biti urnebesno što se transfera tiče.

Službene potvrde dolazaka Mourinha i Pellegrinija u Englesku čekaju se nakon zadnjih kola u Primeri.

Želje Manuela Pellegrinija u Manchester Cityju:

1. Isco (Malaga)
2. Angel di Maria (Real Madrid)
3. Jesus Navas (Sevilla)
4. Marco Reus (Borussia Dortmund)
5. Geoffrey Kondogbia (Sevilla)

Želje Josea Mourinha u Chelseaja:

1. Wayne Rooney (Manchester United)
2. Edinson Cavani (Napoli)
3. Marouane Fellaini (Everton)
4. Sami Khedira (Real Madrid)
5. Andre Schurrle (Bayer Leverkusen)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.