Nogomet
Nogomet

Slučaj Casillas: Hoće li Mourinho ući u totalni rat s navijačima Reala?

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, Primera je ponovno u pogonu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Vodeću Barcelonu u nedjelju očekuje gradski derbi s Espanyolom, no najveća pažnja španjolske javnosti usmjerena je prema Santiago Bernabeuu, gdje posrnuli Real Madrid dočekuje Real Sociedad.

>> Perez u strahu za fotelju: Navijači, koga biste od ove 4 superzvijezde?

>> Sve manje 'više od kluba': Barca za torbu eura prodala tradiciju!

Pitanje svih pitanja je hoće li Jose Mourinho ponovno ostaviti na klupi kapetana Ikera Casillasa? Iako su do utakmice ostala samo dva dana, još uvijek se ne nazire početna postava. Usprkos pritisku javnosti, Mourinho ne želi otkriti hoće li vratiti Casillasa na vrata. Odgovor na to pitanje ne zna ni sam Casillas. U Madridu su tenzije dotakle nebo.

Spekulira se kako bi na Bernabeuu moglo doći do prave „revolucije“ ako Mourinho ne popustiti pod pritiskom. Posljednje ankete su pokazale koliko su navijači bijesni na portugalskog stručnjaka. Možda najviše drhti predsjednik Reala Florentino Perez. Ako Mourinho ostane pri tome da je Adano u ovom trenutku u boljoj formi od Casillasa, Perez se pribojava da bi se navijački bijes lako mogao preusmjeriti na njegove kancelarije. Godina je predsjedničkih izbora, jasno je kako predsjedniku Reala najmanje treba sukob s navijačima.

Na treningu otvorenom za javnost 30. prosinca navijači su jasno poručili Mourinhu što misle o cijeloj situaciji. Casillas je dočekan ovacijama, a Mourinho ledenom tišinom. Utakmica s Real Sociedadom mogla bi odrediti Mourinhovu budućnost na klupi Reala. Budu li se Bernabeuom zaorili zvižduci, lako bi se moglo zavijoriti i bijele maramice, a zna se što to znači. Perez neće imati izlaza.

Dobar dio navijača smatra kako je Mourinho smišljeno posjeo Casillasa na klupu ne bi li isprovocirao otkaz i bogatu otpremninu, jer ionako na kraju sezone namjerava otići iz Reala. Drugi pak misle kako je u pitanju klasičan sukob ega, a poznato je da je Mourinhov ego veći od Mont Everesta te da iz svakog konflikta želi izaći kao pobjednik. Hoće li tvrdoglavi Portugalac ostati pri svojemu ili će ipak popustiti kako bi zadržao mir u kući, pitanje je na koje u ovom trenutku nitko ne zna odgovor. Nitko osim Mourinha.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.