Tenis
Tenis

Neuništivi Đoković proživljavao bolove cijeli meč, ali uspio se plasirati u finale Mastersa!

Nakon prvog tenisača na svijetu Jannika Sinnera u finale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju plasirao se i srpski igrač Novak Đoković.

Novak Đoković (Foto:Afp)

Nakon prvog tenisača na svijetu Jannika Sinnera u finale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju plasirao se i srpski igrač Novak Đoković.

Četvrti nositelj Đoković pobijedio je u polufinalu Amerikanca Taylora Fritza sa 6:4, 7:6(6) čime je došao na korak do osvajanja jubilarne 100. ATP titule u karijeri. Na tom putu stoji još jedino Sinner koji je ranije u polufinalu nadigrao Čeha Tomaša Machača sa 6:4, 7:5.

Prije Šangaja Đoković je tijekom 2024. godine igrao jedino finale Wimbledona, gdje ga je pobijedio Španjolac Alcaraz, a vrlo brzo nakon toga isti su se igrači nadmetali u finalu Olimpijskih igara u Parizu gdje je slavio Đoković.

Fritz je imao dobru priliku odvesti polufinale protiv Đokovića u treći set, ali je propustio 5:3 vodstvo u tie-breaku drugog seta te je time izgubio i deseti put u isto toliko mečeva protiv Đokovića.

Đoković muku muči s ozljedama

Đoković je imao velikih problema u meču, ponajprije s koljenom, kojeg je operirao nakon Ronald Garrosa. Tijekom drugog seta Đokoviću je potekla krv ispod znojnika na desnom koljenu, ali uspio je nastaviti meč.

Ipak, pred sam kraj meča, Đoković je tražio medicinsku pomoć, a ovaj put je problem bilo drugo koljeno, lijevo. Masaža fizioterapeuta je pomogla Srbinu da nastavi svoj pobjednički pohod, a u finalu ga čeka prvi igrač svijeta.

Finalisti Šangaja su dosad igrali sedam puta međusobno te Đoković protiv Sinnera vodi s minimalnih 4:3.

VIDEO Hrvatska pobijedila Škotsku nakon preokreta, VAR spasio Vatrene u posljednjim sekundama!

Robert Prosinečki upisao se crnim slovima u povijest crnogorske reprezentacije

Zagreb okupan suncem, ali i škotskim navijačima: Pogledajte scene s ulica i trgova