Tenis
Tenis

Đoković će pratiti Australian Open iz pritvora? Stručnjak za imigraciju objasnio što čeka srpskog tenisača

Novak Đoković mogao bi završiti u pritvoru za vrijeme trajanja Australian Opena.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Još uvijek nije poznato hoće li Novak Đoković zaigrati na Australian Openu ili pak završiti na avionu za Srbiju, a o njegovom slučaju progovorio je i stručnjak za imigracijsku politiku Alex Rizvi.

Rizvi, bivši zamjenik tajnika Odjela za imigracijske poslove Australije otkrio je novinarima što bi se moglo dogoditi sa srpskim tenisačem u sljedećih nekoliko dana, prenosi Nova.rs.

"To nas duboko zabrinjava": Stiglo oštro priopćenje zbog Đokovićevog poteza koji je sve šokirao

"Ovdje nema lake opcije. Otkazivanje vize je jednako teško kao i njeno neotkazivanje", tvrdi Rizvi, a potom objašnjava što će se dogoditi ako ministar imigracijskih poslova Alex Hawke otkaže Đokovićevu vizu.

"Hawke bi potom morao izdati naredbu Pograničnoj policiji da se okrenu protiv Đokovića i izvedu ga s teniskog terena pod pažnjom svjetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gdje bi Novak tražio sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je završio u pritvoru, a u isto vrijeme bi se igrao Australian Open".

Australski ministar neće ni ove srijede protjerati Novaka Đokovića, otkriven razlog zašto

No, Rizvi tvrdi da bi Đokovićev slučaj mogao biti prekretnica u budućem postupanju australske vlade.

"Đokovićev slučaj nam pokazuje da bi vlada trebala usvojiti efikasan proces u kojem ljudi koji apliciraju za ulazak u Australiju, moraju biti cijepljeni. Taj uvjet moraju ispuniti prije nego što im osiguramo vizu za ulazak u državu", zaključio je.