Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Subašić za Dnevnik Nove TV o Livakoviću: "Čuli smo se, u kontaktu smo, kapa mu do poda"

Danijel Subašić za Dnevnik Nove TV podijelio je svoje osjećaje i razmišljanja nakon bravura Dominika Livakovića u Katru protiv Japana.

Onako kako je Danijel Subašić to radio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Dominik Livaković branio je jedanaesterce u osmini finala u Al Wakrahu protiv Japana.

Suba je zauvijek ušao u legendu, a s posebnim je zadovoljstvom za Dnevnik Nove TV prokomentirao svojeg sugrađanina iz Zadra.

Čime se hrane vratari u Zadru, upitao ga je reporter Ivan Kaštelan.

"Morem, haha. To je tako... Splet okolnosti da smo skupa bili u Rusiji, ja sam otišao, on je bio tu. On brani već četiri godine, ponosan sam na njega, isto kao da sam ja. Sve super, sve pohvale."

Vatreni imaju novog ministra obrane, a Hrvati novog idola: Evo što o Livakoviću kažu prijatelji

Koliko su se Subašiću vratile uspomene iz Rusije?

"Ha, vratila se nervoza i neko iščekivanje, ali puno je lakše kad igraš nego kad ovo gledaš. Kao što sam rekao, najbitnije je da smo prošli u četvrtfinale, Livi je pokazao i dokazao sebe sebi i svima."

Jeste se čuli i jeste li mu dali koji savjet?

"Nije dobio savjet, on zna što treba. Kvalitetu ima, čuli se jesmo i u kontaktu smo. To je dobra analiza, dobar golmanski osjećaj, kvaliteta koju posjedujemo. Na kraju krajeva, obojica smo ušli u povijest, on još više jer je obranio prva dva i kapa mu do poda."

Problemi s ulaznicama uoči utakmice Hrvatska - Brazil, a razlog je zapravo logičan

Koliko ovo može pomoći Livakoviću u nastavku Svjetskog prvenstva?

"Može mu puno pomoći i u idućim utakmicama i općenito u karijeri. Sad je dobio taj pečat, ušao je u povijest s nečim bitnim jer nije mala stvar da su dva hrvatska vratara ušla u povijest svjetskih prvenstava s tri obranjena jedanaesterca."

U četvrtfinalu će se sastati Hrvatska i Brazil. Što kaže Subašić, mogu li Vatreni prirediti senzaciju?

Legenda Vatrenih za Dnevnik Nove TV: "Ključ je ne primiti gol protiv Brazila, a neka nas i malo pomazi sreća"

"Nadam se da možemo jer imamo kvalitetu. Ja znam da mi protiv najboljih dajemo najbolje od sebe jer to možemo. Što bude, bit će, ali napravili su i dosad stvarno puno jer ući među osam nije mala stvar."

Možemo li očekivati ponovno neki spektakularni doček, ovaj put u vrijeme adventa?

"Daj Bože da bude tako, onda ćemo svi biti sretniji i veseliji."