Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sportska zvijezda zaradila četiri milijuna eura pa bankrotirala: "Sram me priznati gdje danas živim"

Samo od nagradnih fondova skupio je do 2022. godine četiri milijuna eura, ali morao je proglasiti bankrot iste godine.

Mark Allen (Foto:Profimedia)

U tekućoj godini Sjeverni Irac Mark Allen bio je prvi igrač snookera na svijetu, ali u životu mu nije išlo kao na stolu u posljednjih nekoliko godina.

Jedan od najboljih svjetskih igrača i velika zvijezda ovog sporta osvojio je ukupno 11 svjetskih titula, a samo od nagradnog fonda zaradio je četiri milijuna eura do 2022. godine, međutim iste godine morao je proglasiti bankrot.

Lovu trošio šakom i kapom, a dotukao ga je razvod

"Ovo mi je bio jedini način da se spasim pa sam proglasio bankrot. Sram me priznati, ali danas živim u unajmljenom stanu. Novac sam trošio prije nego što bih ga zaradio, spiskao sam sve prije nego što mi je lova sjela na račun, a sve je kulminiralo jako, jako skupim razvodom. Jedino o čemu sad razmišljam jest kako se dovesti u red", priznao je za BBC Sport.

Otkrio je i kako je trošio.

"Ako bih neki automobil mogao kupiti za 55 tisuća eura, ja bih ga platio 85. Ako je hotelska soba koštala tisuću i pol eura, ja bih dao dvije tisuće za nju", priznao je.

Čini se kako mu je rad na sebi pomogao jer je ove godine jer je osvojio nekoliko velikih turnira, između ostalog i jedan Players Championship.

Klub u kojem je kapetan bivši Vatreni je na prodaju

Tepali su mu da je novi Messi, ali u tri godine cijena mu je pala četiri puta i sad ga se žele riješiti

HRVATSKA – ŠKOTSKA Raniji prijenos, Vatreni opet na Maksimiru