Ostali sportovi
Ostali sportovi

Nijemci otkrili zašto se dive hrvatskim rukometašima: "Hrvati nisu glupi, oni točno znaju kako to iskoristiti"

Njemačka je, nakon dvije pobjede na rukometnom turniru, upisala prvi poraz od Hrvatske na OI u Parizu.

Njemačka - Hrvatska (Foto:Guliver Image)

Rukometaši Hrvatske su pobjedom protiv Njemačke (31:26) upisali važne bodove u borbi za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, ali i isprali gorak okus nakon dvije slabije utakmice protiv Japana i Slovenije.

Nijemce je impresionirao pristup naših rukometaša koji su bili energični i agresivni, a tako tvrda utakmica nikako im nije išla na mlin:

"Ovo stvarno boli. Nismo pokazali ono što nam je potrebno za pobjedu protiv takve momčadi. Hrvati su nam pokazali ono što trebamo, agresivnost i strast. Iako je ponekad to na granici, definitivno su nas impresionirali s tim", otvoreno je priznao Johannes Golla koji je zabio osam golova na utakmici za Njemačku.

Renars Uscins se složio sa svojim suigračem i dodao da je pristup hrvatskih rukometaša ipak bio malo pregrub za njih:

"Hrvatska je definitivno bila superiornija od nas. Ne znam je li nas to dojmilo ili smo jednostavno bili previše uznemireni nakon promašenih udaraca. Hrvati nisu glupi, oni točno znaju kako iskoristiti takve stvari. Radili su to unutar pravila, ali mi se moramo znati nositi s time i uzvratiti Hrvatima, ali nismo. Mi smo bili previše fini", kazao je, prenosi Bild.

Kada je u pitanju toliko željeni plasman u četvrtfinale, koji je postavljen kao primarni cilj, hrvatski su rukometaši u puno boljoj poziciji nego prije dva dana kada su doživjeli poraz od Slovenije.

Što nam treba da izborimo četvrtfinale rukometnog turnira u Parizu možete provjeriti ovdje.

Sigurdsson poslao značajnu poruku: "Odigrali smo ovo kao obitelj, ali neke igrače još uvijek čekamo!"

Evo što treba Hrvatskoj za četvrtfinale, a mogli bismo čak i birati protivnika

Rukomet na Olimpijskim igrama 2024: RASPORED i rezultati hrvatske reprezentacije u Parizu