Ostali sportovi
Ostali sportovi

I druga smrt u dva dana: Našli ga uz drvo pored srednje škole

Kenija je u žalosti zbog nove smrti atletičara.

Ilustracija (Foto:Afp)

Clement Kemboi, 32-godišnji kenijski atletičar i nekadašnji afrički prvak na 3000 metara sa zaprekama, pronađen je mrtav, objavili su tamošnji mediji.

Nova je to smrt u kenijskoj atletici, samo dva dana nakon što je preminuo 26-godišnji Kipyegon Bett, osvajač brončane medalje na 800 metara na Svjetskom prvenstvu 2017. godine. Bett je preminuo od zatajenja bubrega i jetre.

Još nije službeno potvrđen razlog Kemboijeve smrti makar je tamošnja policija objavila da je potencijalno riječ o samoubojstvu. Njegovo je tijelo pronađeno vezano za drvo u blizini jedne srednje škole.

Kenijski mediji i ranije su pisali o depresiji kroz koju je prolazio taj nekadašnji odlični atletičar te da se borio s ovisnošću o kockanju.

U posljednjih mjesec dana to je već peta smrt u kenijskoj atletici. Ranije su još preminuli 53-godišnja Samson Kandie, nekadašnja pobjednica Bečkog maratona, 20-godišnji trkač Willy Chelawa i 64-godišnji Elijah Bitok.

Clement Kemboi (Foto: Afp)

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete ili tinejdžer nazovite na besplatni broj 116-111.

A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati. Na Hrabrom telefonu potpuno anonimno djeca i tinejdžeri mogu i chatati, a mogu poslati i e-mail. Roditelji savjet mogu potražiti i na forumu.

Psihološki centar TESA
Psihološki centar TESA udruga je koja već 28 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Znate li što su po zanimanju Vatreni? Modriću je rezerva za loptu bila 'tacna', Kovačić je učio dok je igrao LP, a jedan ima diplomu

Znate li zašto Karim Benzema već pola desetljeća nosi zavoj od 40 eura oko desne ruke?

Kad je vas netko zadnji put ovako počastio pivom? Ovakva gesta se ne pamti

Kontroverzna ljepotica šokirala je mnoge kad je napustila tenis i nestala bez traga, ali sad se javila i sve objasnila