Nogomet
Nogomet

Zbog izmjene zakona u Južnoj Koreji Heung-Min Son umjesto 32 godine sad ima 30

Južna Koreja uvela je internacionalni sustav računanja godina.

Son Heung-min (Foto:Afp)

Južnokorejski reprezentativac i igrač Tottenhama Heung-Min Son jučer je imao 32 godine, a danas ima 30 zbog izmjene zakona u njegovoj zemlji. Ta je zemlja odlučila uvesti internacionalni sustav više neće slaviti rođendane svakog 1. siječnja

Korejski napadač tako je iskusio jedinstvenu situaciju, kao i svi njegovi sunarodnjaci te je poslije uvođenja novog zakona o starenju, skinuo dvije godine sa svog „datuma proizvodnje“. Dosad su državljani te zemlje svakog 1. siječnja dobivali godinu na svoju dobu, a njihovi rođendani nisu se bilježili kao oni u zapadnim zemljama.

HNS se oglasio o optužnici protiv Modrića i Lovrena: Evo što je poručio

Iz tog razloga najbolji tamošnji nogometaš Heung Min-Son izgubio je dvije godine i sad umjesto 32 ima 30. Son se rodio 8. srpnja 1992. godine i trenutačno mu je 30, ali u njegovoj zemlji to se računalo kao da ima 32.

Ova promjena neće značiti ništa Tottenhamu jer ga oni ionako vode po njegovoj pravoj dobi.

Još jedan Vatreni mijenja sredinu: Francuzi puštaju Lovru Majera

Zbog dosadašnje prakse pojedini su državljani, primjerice oni rođeni 31. prosinca, mogli ostariti dvije godine u dva dana, ali prema internacionalnom sustavu ostarit će samo godinu. Također, novorođenčadi se dosad računalo i vrijeme koje provedu u trbuhu pa su se rađali s godinu dana. Ta se brojka dodavala godini koju dobijete svakog 1. siječnja pa je zato Son izgubio dvije godine izmjenom ovog zakona.

Ubuduće će klinci u Južnoj Koreji kretati od nule, a godine života dodavat će im se svake godine na njihov datum rođenja…