Nogomet
Nogomet

Sreća u nesreći! Poraz Hajduka nije nam oduzeo drugi klub u Ligi prvaka jer je pratnja bila još gora

Hrvatski klubovi s tri pobjede i remijem u Europi prošli tjedan podigli su naš nacionalni koeficijent, koji srećom neće patiti zbog Hajduka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka u četvrtak su poraženi u Kazahstanu od Tobola i s ukupnih 4:3 izletjeli su iz Europe već poslije prve prepreke u Konferencijskoj ligi. Srećom, to nije naškodilo nacionalnom koeficijentu.

Drmić jedinim golom na Rujevici potvrdio prolaz, nova "jedinica" Rijeke nastavila sjajan niz

Zašto? Zato što su gotovo svi naši pratitelji Švicarska, Cipar i Češka izgubili po jednog europskog predstavnika u ovom kolu, a Grci čak dva. Stoga, velika hvala Veležu... Neokrznuti su još jedino Turci, kojima je svih pet kontinentalnih predstavnika još u natjecanjima.

Hrvatski klubovi protekli su tjedan s tri pobjede (Dinamo, Rijeka i Hajduk) i remijem Osijeka podigli naš nacionalni koeficijent i lansirali nas na 14. mjesto ljestvice europskih zemalja, koje nam osigurava dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2023./2024. Taj plasman zadržat ćemo i poslije ovog tjedna.

Šahovska partija u Gradskom vrtu: Osijek za gol Kleinheislera bolji od Pogona

Ovaj tjedan dobili su Dinamo, Rijeka i Osijek, međutim Hajduk se nažalost oprostio od Europe. Ta blamaža Bilih, srećom, nije zasad imala utjecaja na naš plasman na ljestvici nacionalnog koeficijenta jer su ostali hrvatski klubovi pobijedili po 1:0, a poklopili su nam se i rezultati u eurokvalifikacijama klubova iz zemalja koje nas prate pa smo ostali ispod 15. mjesta koje zadnje jamči dva kluba u Ligi prvaka.

Na našu žalost, prvi istočni susjedi Srbi imali su savršen tjedan u eurokvalifikacijama i pobjegli su nam na devet bodova, odnosno devet kvalifikacijskih pobjeda i skočili na 12. mjesto, pa sad ganjamo Belgiju na 13. mjestu.

Tobol razbio Hajduk za novu sramotu i ispadanje Splićana u Europi