Nogomet
Nogomet

UEFA bez milosti za Bjelicu: Dinamo protiv Benfice bez trenera i kapetana

Nenad Bjelica neće moći voditi Dinamo protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Europske lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ono čega smo se pribojavali dobilo je konačnu potvrdu. Nenad Bjelica neće moći voditi Dinama protiv Benfice u četvrtak na Maksimiru. Razlog je poznat, isključenje na utakmici protiv Viktorije Plzen, što se gotovo uvijek kažnjava utakmicom suspenzije.

Podsjetimo, trener Dinama na utakmici protiv Viktorije zaradio je isključenje zbog toga što je povukao jednog gostujućeg igrača. Sudac Istvan Kovacs upozorio je netom prije tog trenutka Bjelicu zbog prigovaranja s klupe, a onda se dogodio jedan sporan aut i osječki je trener reagirao impulzivno.

Dinamo i policija zabranili Benfici prodaju karata navijačima iz Hrvatske za prvu utakmicu

Nažalost, to nije sve što se tiče ''čestitke'' UEFA-e. Modri su kažnjeni i sa 63 tisuće eura novčane kazne zbog incidenata navijača na utakmicama protiv Anderlechta i Viktorije.

Od toga se 30 tisuća eura odnosi na utakmicu u kojoj je GNK Dinamo bio domaćin Andrlechtu, i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak stadiona Maksimir, dok je 33 tisuće eura kazna zbog paljenja baklji, bacanja u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen.

Ukupno je GNK Dinamo u ovoj sezoni platio 234 tisuće eura kazni u europskim natjecanjima.

Dinamo će tako u prvoj utakmici osmine finala Europske lige igrati bez trenera, ali i kapetana. Arijan Ademi mora na operaciju i neće ga biti za dvoboje s Benficom.

No zato će Modre bodriti tri rasprodane tribine. Karata za domaće navijače više nema, dok za tribinu s navijačima Benfice ulaznice mogu kupiti svi osim hrvatskih državljana, odlučio je klub u suradnji s policijom, zbog sigurnosnih razloga.