Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razlog je jasan

Dinamo i policija zabranili Benfici prodaju karata navijačima iz Hrvatske za prvu utakmicu

Gledatelji iz Hrvatske neće moći na južnu tribinu maksimirskog stadiona na utakmici Dinamo – Benfica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedećeg četvrtka na Maksimiru se igra prva utakmica osmine finala UEFA Europa lige GNK Dinamo – SL Benfica.

Navijači Dinama u svega su dva dana pokupovali sve ulaznice za zapadnu, istočnu i sjevernu tribinu, objavio je zagrebački klub u petak.

Kao i na ostalim utakmicama, južna tribina rezervirana je za gostujuće navijače, kojih će ipak biti manje nego što se očekivalo. Naime, Dinamo je u dogovoru s policijom odlučio zabraniti Benfici da svoj kontingent ulaznica za južnu tribinu prodaje i hrvatskim državljanima, piše 24sata.

"Odlukom policije i GNK-a Dinamo kao organizatora utakmice, S.L. Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir'', kažu u objašnjenju s Maksimira.

Razlog je, naravno, sigurnosni. Benfica u Hrvatskoj ima dosta navijača, većinom zbog prijateljskih odnosa s Hajdukovim navijačima.

Benfica pokazuje zube najbogatijima: Zaštitili su svoju djecu nevjerojatnim ugovorima Ruben Dias, Joao Felix i Gedson (Foto: AFP) Ruben Dias i Robert Lewandowski (Foto: AFP) Gedson Fernandes (Foto: AFP) +1 Joao Felix (Foto: AFP)

Još tamo do međusobnih susreta u Ligi prvaka 1994. godine, Torcida i No Name Boysi gaje sjajne odnose koji su nastali nakon tragedije u kojoj je nekoliko navijača Benfice poginulo u nesreći vraćajući se s utakmice u Splitu.

Tada su na uzvratu u Lisabonu u Ligi prvaka domaći navijači pokazali ogroman transparent ''Sloboda za Hrvatsku'' (''Freedom for Croatia''), dok su splitski navijači položili vijence na grobovima svojih kolega.

Na utakmici na Maksimiru zbog tog se 20-godišnjeg prijateljstva čekivao određen broj pripadnika Torcide koje su Portugalci pozvali da im se pridruže na prvom ogledu s Dinamom. No to neće biti moguće, barem ne legalno, iako uvijek postoji mogućnost da im karte nabave portugalski navijači i donesu ih sa sobom u Hrvatsku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider