Nogomet
Nogomet

Remont na remont: Pochettino traži zamjenu za Kovačića i za još dvije pozicije

Chelsea je ove sezone debelo oborio rekord trošeći na pojačanja, a Mauricio Pochettino, koji bi ih trebao preuzeti na kraju sezone, već zna što mu je potrebno.

Mateo Kovačić (Foto:Afp)

Premda još nije službeno preuzeo momčad Chelsea, argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino (51) počeo je slagati momčad "Bluesa" za novu sezonu.

Argentinac bi na koncu sezone trebao i službeno naslijediti privremenog šefa Franka Lamparda koji je preuzeo "Bluese" nakon što je Graham Potter dobio otkaz početkom travnja.

Pochettino već slaže momčad za iduću sezonu: Računa i na zaboravljenog napadača

Engleski mediji navode kako je Pochettino počeo slagati momčad i na tri pozicije tražit će nova pojačanja. Želi novog vratara, središnjeg veznog igrača, te napadača.

Veći dio ove sezone branio je Kepa Arrizabalaga nakon što je Edouard Mendy imao problema s ozljedama. Međutim, kako prenose engleski i talijanski mediji jedan od igrača kojeg žele u londonskom klubu je kamerunski vratar Andre Onana (27) koji od srpnja prošle godine nosi dres Intera.

Chelsea je sve dogovorio s novim trenerom: Mauricio Pochettino preuzet će užarenu klupu

Pochettino također, želi pojačanje u veznom redu, nakon što je upitna budućnost na Stamford Bridgeu za N'Goloa Kantea i hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Nedostatak središnjeg napadača bio je veliki je problem Chelseaja ove sezone. Dolazak Pierrea-Emericka Aubameyanga nije se pokazao opravdanim. Belgijanac Romelu Lukaku trebao bi se vratiti s posudbe u milanskom Interu, ali ostaje za vidjeti ima li budućnost pod Pochettinom.

VIDEO Kovačić oduševio navijača: Sjedio je na klupi, okrenuo se i napravio veliku gestu

Otkako je Todd Boehly preuzeo klub, Amerikanac je potrošio više od 600 milijuna eura na pojačanja, no Chelsea se trenutačno nalazi na skromnom 11. mjestu.