Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak otpisanog

Pochettino već slaže momčad za iduću sezonu: Računa i na zaboravljenog napadača

Pochettino je sve dogovorio sa Chlesea te će na ljeto preuzeti užarenu klupu, a u svojim planovima ima i Lukakua koji je ovu sezonu proveo u Interu na posudbi.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Na sreću navijača i simpatizera Chelseaja, sezona se bliži kraju, a planovi za sljedeću već se kuju. Nakon dolaska osam novih igrača u siječanjskom prijelaznom roku, Chelsea ne misli stati sa promjenala i planira pokušati oživit i neke stare asove.

Lukakuova treća sreća

Jedan od njih je Lukaku s kojima Pochettino na računa u budućnosti. Podsjetimo, Lukaku se vratio u Chelsea iz Intera 2021. godine, a od tada se nije proslavio. U odigranih 28 utakmica postigao je tek 8 golova i tako se pridružio društvu napadača koji su podbacili u Chelseaju. No, Pochettino ga nije spreman tek tako lako otpisati.

Ove sezone pokazalo se koliko je Bluesima potreban pravi napadač. U 32 kola Chelsea zabija manje od jednog gola po utakmici, a ukupno manje golova od njih zabili su samo Wolvesi i davljenici poput Notthingham Forrest, Everton i Southampton.

Sprema se novi napadački trojac

Poch u svojim planovima također računa i na Joao Felixa kojeg vidi kao idealnog partnera za robusnog belgijskog napadača. Portugalac je igrama, u sivilu Stamford Bridgea, ipak nešto pokazao pa bi tako trajno trebao preseliti ondje.

Već je poznato kako se on ne uklapa u Atleticov stil nogometa, tako da realizacija ovog transfer u interesu oba kluba. Cijena koja se spominje je 80 milijuna eura, što je znatno manje no što ga je Atletico Madrid platio Benfici kada ga je dovodio kao najvećeg talenta svjetskog nogometa.

Uz Lukaku kao centralnog napadača, Joaoa Felixa na jednoj strani, na drugoj bi im se trebao pridružiti Christopher Nkunku. Na papiru takav napad trebao bi biti garancija za golove, no isto se mislilo i za Sterlinga, Havertza i Mudryka koji nisu isporučili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider