Nogomet
Nogomet

Inter već riješio dovođenje Ivana Rakitića, Juventus na ljeto ide po Luku Modrića?

Talijani su uvjereni da će Ivan Rakitić od iduće sezone nositi dres milanskog Intera.

Rakitić i Modrić u duelu za loptu (Foto: AFP) (Foto:Afp)

U Italiji su gotovo uvjereni da će Ivan Rakitić iduće sezone nositi dres milanskog Intera. Kao potvrdu toga talijanska Gazzetta dello Sport navodi činjenicu da su u vezi s tim i u Interu i u Barceloni "zakopčani do grla", što je samo znak potvrde da su dogovorili visinu odštete, ali ju ne žele objaviti u ovako važnom dijelu sezone.

Podsjetimo da je samo dan ranije objavljeno kako su čelnici dvaju klubova u Barceloni održali tajni sastanak, na kojem je glavna tema bi upravo Ivan Rakitić.

Rakitić olakšava stvari Interu?

Dogovor je navodno oko 40 milijuna eura, s tim da se još dogovaraju razni bonusi koje bi Inter isplatio, ovisno o učinku igrača i kluba u konačnici.

Gazzetta navodi da je sada preostalo dogovoriti uvjete suradnje s Rakitićem.

"Srećom, stvari teku vrlo glatko, ponajviše zahvaljujući igraču (Rakitiću) koji želi doći u Inter", prenosi ugledni talijanski list.

Inter će Rakitiću ponuditi višegodišnji ugovor vijedan otprilike 6,5 milijuna eura po sezoni, što je otprilike milijun više od onoga što trenutno dobiva u Barceloni. S obzirom na činjenicu da je vlasnik Intera Kinez, Rakitić bi karijeru mogao završiti i tamo, te riješiti financijsko pitanje za sebe, djecu i vjerojatno unuke.

Radi se o istoj ponudi koju je Inter imao za Luku Modrića, kada mu je nudio dvogodišnji ugovor u Italiji, a potom i dvogodišnji u Kini za vrtoglavih 10 milijuna eura po sezoni.

Tri razloga zbog kojih će Inter realizirati transfer

Talijanski list na kraju teksta navodi i nekoliko razloga zbog kojih je Rakitić spreman na dolazak u Inter.

"Sa zadovoljstvom bi konačno zaigrao u Seriji A, nakon što to nije uspio 2007. i 2011. godine, prije odlazak u Schalke (Juventus) i Sevillu (Milan). Suprugu Raquel Mauri privlači činjenica da obitelj živi u gradu mode, dok je veliki plus za Rakitića činjenica da njegovi roditelji žive u Baselu, koji je relativno blizu Milana".

Modrića želi Juventus?

Recimo i da se u nekim talijanskim medijima pojavila i vijest da je Juventus zainteresiran za dovođenje Luke Modrića! To je donekle novost, s obzirom na to da se iz Italije dosad spominjao isključivo Inter.

To bi itekako imalo smisla, pogotovo nakon što je Juventusova vezna linija "pojedena" u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Atletico Madrida. Španjolski sastav slavio je 2:0 i doveo talijanskog prvaka na prag eliminacije u ranoj fazi natjecanja.

Stoperi Atletica "pokopali" Juve: Ronaldo i društvo blizu ispadanja iz Lige prvaka!