Nogomet
Nogomet

Škotski mediji u šoku: "Užas? Ni ta riječ ne može opisati kako je biti Škot ove večeri"

Škotski mediji su blaže rečeno u potpunom stanju šoka i nevjerice poslije poništenog gola koji je Hrvatskoj osigurao pobjedu u Ligi nacija.

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je Škotsku u Ligi nacija, ali zamalo ostala bez dva boda u dramatičnoj završnici.

Srećom, VAR je poništio izjednačujući gol gostiju zbog zaleđa, skinuo kamen sa srca domaćim navijačima, ali dodao još nekoliko kilograma ionako izmučenim škotskim navijačima.

U jednom trenutku pomisliš da si uspio, u drugom...

Njihovi mediji teško su podnijeli ovaj poraz…

"Užas? Žao nam je Steve (škotski izbornik Clark, op. a.), ali ta riječ ne može ni opisati kako je bilo biti škotski navijač ovu večer“, započinje škotsko izdanje The Suna tekst ispod naslova "Ovo je užasno, srceparajuć osjećaj poslije kasno poništenog gola VAR-a“.

"Biti suočen s ovoliko problema u momčadi, boriti se ovako srčano protiv jedne od najboljih europskih reprezentacija, pomisliti da smo se iščupali iz vatre zadnjim udarcem na utakmici bilo je svo što smo mogli tražiti od ove škotske reprezentacije. I zatim ostati bez svega na ovaj način je šok da teško može biti veći.“

"U jednom trenutku pomislili smo da je Che Adams, koji se digao iz bolničke postelje kako bi u nastavku pokušao nešto promijeniti, uspio zabiti gol kojim ćemo izboriti nezasluženi bod, ali u sljedećoj nizozemski VAR sudac Dennis Higler šapnuo je Rumunju Istvanu Kovacsu u uho da ga poništi i započeo našu agoniju. Očajan niz traje i dalje, samo jedna pobjeda u 15 kroz 13 paklenih mjeseci.“

Poništeni gol Škotske:

Razočaranja su deja vu, jedino je metoda drugačija

The National također kune sreću koja je Škotima izgleda potpuno okrenula leđa.

"Kad ostaneš bez sreće, ostaneš bez svega. Škotska je ponovo poražena, ali na najokrutniji mogući način jer joj je poništen gol duboko u sudačkoj nadoknadi. Na kraju uvijek ista priča jer je Škotska ponovo ostala bez nagrade u sudačkoj nadoknadi. Ponovo smo se herojski borili do zadnje sekunde, ali poništeno izjednačenje bilo je točka na i još jedne razočaravajuće večeri.“

Ništa sretniji nisu bili ni novinari The Scotsmana:

"Unatoč odličnoj predstavi izabranika Stevea Clarkea Škotska je blizu ispadanja iz elite Lige nacija poslije bolnog poraza na Maksimiru. Duboko u sudačkoj nadoknadi ostali smo bez boda zbog tijesnog zaleđa“, pišu koege.

Daily Record kaže kako je razočaranje deja vu za škotsku reprezentaciju, jedino je metoda kojom je nož ušao u srce malo drugačija.

"Škotska je u posljednje vrijeme zabila dosta kasnih golova, ovaj put pomislili smo da smo uspjeli izjednačiti u 95. minuti kad je Che Adams natjerao Kristijana Jakića da si zabije auto-gol. Slavlje je bilo ludo, ali duboko u podsvijesti škotskih igrača i navijača postojala je bojazan od mogućeg zaleđa. Ono je konačno potvrđeno poslije duge VAR provjere, a odmah nakon uslijedio je posljednji sudački zvižduk koji nas je potpuno ispuhao.“

Dalić nikad otvoreniji: "Malo sam razočaran. Zadovoljan sam pobjedom, ali nisam presretan igrom"

VIDEO Mnogi su u prijenosu primijetili što je Livaković napravio nakon utakmice protiv Škotske

Napad dobar, konfuzija u obrani: Matanović probio led, Perišić se vraća, loš dan Gvardiola