Nogomet
Nogomet

Dinamo i dalje ima dobre šanse za proljeće: Protiv Man Cityja nemaju što izgubiti

Dinamo u zadnjem kolu još može čak i do drugog mjesta.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dinamo je nakon sjajnog starta u Ligi prvaka u opasnost doveo čak i plasman u Europsku ligu. Ipak, izgledi Modrih za novo europsko proljeće i dalje su dobri, čak i nakon glatkog poraza od Atalante.

Nije stvar samo u porazu od jedne od najjačih talijanskih momčadi, nego Dinamo je sinoć odigrao najlošiju europsku utakmicu ove sezone. To pokazuju i brojni statistički podaci, pa evo ovdje na primjer: udarci u okvir vrata. Modri su sinoć u Atalantina vrata uputili jedan jedini udarac.

A primjerice, u prvoj utakmici protiv istog protivnika imali su šest udaraca u okvir vrata, a zabili su nevjerojatna četiri gola.

Barcelona na krilima Messija, Suareza i Griezmanna slomila Borussiju Dortmund

A i u ostalim utakmicama Lige prvaka ove sezone Dinamo je u toj kategoriji bio uspješniji: Šahtaru su uputili četiri udarca u Ukrajini, pet u Zagrebu. A jednako nemoćni kao sinoć bili su samo protiv Manchester Cityja, ali Guardiolina ekipa ipak je svijet za sebe.

I baš protiv njih, Dinamo se mora vaditi u posljednjem kolu! Zvuči kao nemoguća misija, ali nije baš tako. Prva dobra vijest je što je City već osigurao prvo mjesto, a u Engleskoj vodi tešku borbu protiv Liverpoola, i u Zagreb će doći slabo motiviran.

Novi plan za Milan: Otkaz Bobanu i Maldiniju, provjereni stručnjak dolazi na dosad neviđenu funkciju?

Druga dobra vijest je što Dinamo ima bolji međusoban omjer s Atalantom, pa Talijanima igra isključivo pobjeda u gostima kod Šahtara. Ali, i Dinamo ima lošiji skor sa Šahtarom, pa Modrima jedan bod protiv Cityja neće značiti ništa, bilo bi im to isto što i poraz.

Budimo realni, Modri će teško izboriti plasman dalje u Ligi prvaka. Za to moraju i pobijediti Manchester City, i da u isto vrijeme Šahtar ne pobijedi Atalantu kod kuće. Ovo zvuči jako teško. Ali za osvajanje trećeg mjesta, i plasman u proljetni dio Europske lige, stvari već stoje mnogo bolje.

Scena za pamćenje u Madridu: Ovo se rijetko događa, znak da je veliki transfer na vidiku

Mora se ostvariti samo jedan od ova dva ishoda: ili da Atalanta ne pobijedi Šahtar u gostima, a Šahtar će biti vrlo motiviran, ili da Dinamo pobijedi Manchester City...

A ako vam je iz svega ovoga teško procijeniti kolike su zapravo šanse Dinama, to su umjesto vas već napravile kladionice. Da će Dinamo proći dalje u Ligi prvaka, izgledi se kreću oko 15 posto. Da će izboriti Europsku ligu, šanse su oko 60 posto. A da će nakon svega ispasti iz Europe, izgledi se kreću oko 25 posto. Stoga hrabro na pobjedu protiv Manchester Cityja 11. prosinca, jer Dinamo tu više nema gotovo ništa za izgubiti.