Nogomet
Nogomet

Nakon europske sramote stiže pojačanje: Rijeka dovodi cijenjenog U21 reprezentativca Danske

Rijeka je dogovorila transfer Victora Linda iz Midtjyllanda

Victor Lind (Foto:Profimedia)

Nakon sramotnog ispadanja iz play-offa Konferencijske lige od Olimpije, Rijeka je popravila dojam na terenu remijem s Dinamom, a sada ga popravlja i u napadačkim opcijama.

Rujevicu su ovog ljeta napustili Jorge Obregon i Franjo Ivanović, a jedina opcija s kojom trenutno raspolaže Radomir Đalović je Komnen Andrić. Očit je nedostatak opcija, a kao rješenje tog problema izabrali su Victora Linda.

Prema portalu TipsBlader, danski U21 reprezentativac oprostiti će se od Midtjyllanda u kojem je prošao kroz omladinski pogon na samom kraju prijelaznog roka..

Desno krilo kao odgovor na Rijekine probleme?

Lind je zadnjih tri godine bio na posudbama u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj, a Transfermarkt mu vrijednost smješta na 1,5 milijuna eura.

Zanimljivost leži u poziciji igrača, na Transfermarktu je naveden kao desno krilo, tamo teško da će se naigrati s obzirom na status Marca Pašalića u Rijeci.

U članku danski novinar opisuje Linda ovim riječima: 

"Victor Lind je brzi ofenzivac koji može igrati na rubu i naprijed, a koji je u omladinskom pogonu postao poznat po bespuću udarca."

Klub ga cijeni, a puštaju ga po pristupačnoj cijeni

Također se navodi kako je Lind vrlo cijenjen u klubu, ali jednostavno ne bi dobio dostatnu minutažu za razvoj svoje karijere s obzirom na vrlo kvalitetne napadačke opcije u momčadi. 

Midtjylland u tom slučaju nema problema s puštanjem talentiranih igrača da odu za pristupačnu cijenu, već osiguraju solidne klauzule o pretprodaji.

Najbolji primjer toga je Artem Dovbyk koji je ovog ljeta prešao u Romu za 35 milijuna eura, a Midtjyllandu je kapnula fina zarada.

Dalić za Dnevnik Nove TV: "Nažalost, polako nam odlazi generacija Vatrenih iz 2018."

Pavić i Arevalo nastavljaju sjajnu godinu: Pobjeda nad Dodigom i Pavlašekom osigurala četvrtfinale

Utakmicu po utakmicu (2.9.2024): Prvenstvo ipak nije odlučeno