Nogomet
Nogomet

Pogledajte kako se brazilski nogometaš izruguje s prekidom utakmice: Argentinci neće biti sretni

Brazilski nogometaš objavio je na svom Instagram profilu zanimljivu fotografiju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijska utakmica Brazila i Argentine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar prekinuta je već u devetoj minuti susreta na intervenciju AVISA-e, brazilske zdravstvene agencije.

Prekinuli su utakmicu jer su četvorica argentinskih nogometaša prekršila COVID protokol.

Prilikom ulaska u zemlju, Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso i Cristian Romero su lagali da nisu boravili na prostoru Engleske u posljednja dva tjedna, kako bi izbjegli obaveznu karantenu.

Nakon utakmice, predstavnici brazilske vlasti oglasili su se službenim piopćenjem u kojem su naveli da su Argentinci znali već dan ranije da krše propise. Predložili su im da četvorica nogometaša odrade dvotjednu karantenu, ali oni nisu na to pristali.

Utakmica Brazila i Argentine otkazana: Evo što je razočarani Messi poručio brazilskim vlastima

Zbog toga je policija trebala odvojiti i deportirati četvoricu nogometaša iz države, ali nisu stigli na vrijeme do hotela u kojem je boravila argentinska delegacija. Osim toga, brazilske vlasti tvrde da nisu imali nadležnost za prekid utakmice, ali da su to morali napraviti zbog kršenja propisa.

S druge strane, sve je šokirao nestvarni prizor u kojem predstavnici vlasti ulijeću na teren i prekidaju utakmicu, pa i brazilskog nogometaša Richarlisona koji trenutno nastupa u engleskoj Premierligi, za Everton.

On je na svom Instagram profilu objavio story u kojem se izruguje s prekidom utakmice.

"Kraj utakmice. AVISA - Argentina 1:0", sugerirajući kako je brazilska zdravstvena agencija uzela Argentini tri važna boda u borbi za odlazak u Katar.