Nogomet
Nogomet

VIDEO Dinamo kiksao u Zagrebu! Lokomotiva sama sebi zabila za remi, ludnica je na tablici

Lokomotiva je odigrala protiv Dinama 1:1 u 33. kolu Prve HNL.

U posljednjoj utakmici 33. kola Prve HNL Lokomotiva i Dinamo su u Kranjčevićevoj ulici igrali 1:1 (1:0).

Lokomotiva je povela iz kaznenog udarca kojega je realizirao Sandro Kulenović (30-11m), a Dinamo je u drugom poluvremenu poravnao autogolom Nikole Solde (50-ag).

Po jakoj kiši u prvom poluvremenu dogodilo se vrlo malo zanimljivih situacija, a Lokomotiva je do prednosti stigla nakon što je Ivanušec nespretno rukom u svom kaznenom prostoru blokirao udarac Kulenovića. Centarfor domaćih sam se prihvatio izvođenja kaznenog udarca i nije pogriješio.

VIDEO Autogol Lokomotive

Dinamo je najbliži poravnanju bio pred sam kraj prvog dijela kada je Andrić okušao udarac s gotovo 30 metara, ali je lopta prohujala pored vratnice.

VIDEO Je li to moguće? Pogledajte nevjerojatnu reakciju Nevistića koja možda odluči prvenstvo!

Trener Dinama Ante Čačić početkom nastavka u igru je uveo Petkovića i Mišića umjesto Andrića i Baturine, ali nisu te promjene donijele preokret.

Početkom nastavka Dinamo je uz veliku dozu sreće stigao do poravnanja, Ivanušec je pucao iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, taj je pokušaj trebao biti lagani plijen za vratara Nevistića, ali skliska lopta mu je izmigoljila kroz ruke, pa i kroz noge. Ipak, prije no što je prešla gol-liniju do nje je stigao Mersinaj, ali u pokušaju ispucavanja domaći je stoper pogodio svog suigrača Soldu od kojega se lopta ipak odbila preko linije.

Bjelica nakon velikog kiksa protiv Istre: "Zasluženo smo poveli, ali krajnji rezultat je realan"

U drugom poluvremenu stala je i kiša, ali Dinamo je i dalje imao tek jalovu inicijativu. Za posljednjih 20-ak minuta trener Čačić se odlučio na zanimljivu izmjenu s obzirom na rezultat, napadača Oršića zamijeno je stoperom Šutalom kojega je poslao pred domaća vrata, ali ta promjena nije donijela ništa dobro za vodeći sastav prvenstva.

Hajduk i Šahtar remizirali na Poljudu: Ljubičić oduševio na utakmici za mir u Ukrajini

Tri kola prije kraja vodeći Dinamo ima 70 bodova, četiri više od drugog Hajduka, a pet više od trećeg Osijeka, dok je Lokomotiva ostala peta sa 45 bodova, pet više od šeste Gorice.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Više o