Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
prijateljski susret

Hajduk i Šahtar remizirali na Poljudu: Ljubičić oduševio na utakmici za mir u Ukrajini

Hajduk i Šahtar odigrali su prijateljski susret za mir u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu Šahtarove turneje za mir u Ukrajini, nogometaši Hajduka odigrali su 3:3 protiv ukrajinskog velikana.

Na prijateljskoj utakmici oduševio je prvotimac Marin Ljubičić koji je zabio dva gola i skoro zabio za pobjedu, ali golman Šahtara je u zadnjim sekundama čudesno obranio.

Sav prihod od susreta namijenjen je ukrajinskoj djeci koja su ostala bez roditelja tijekom ruske invazije na Ukrajini. Za vrijeme utakmice skupljeno je oko pola milijuna kuna.

gol expired VIDEO Osijek prokockao dva pogotka prednosti protiv Istre i potonuo na treće mjesto ljestvice divider

Hajduk je poveo 2:0 golovima Marina Ljubičića (10) i Franje Lazara (49), Šahtar je uspio izjednačiti preko Dmitra Topalova (59) i Petra Stasjuka (74), Ljubičić (80) je svojim drugim golom donio novu prednost Hajduku, da bi Andrij Borjačuk (90+1) postavio konačni rezultat.

Tijekom utakmice na stadionu je bio oraniziran i "Call center" u kojemu su se nalazili neki sadašnji, ali i bivši igrači Hajduka, velikani splitskog sporta i estradne zvijezde koje su se javljale na pozive osoba koje su željele financijski pomoći humanitarnu akciju.

Bio je ovo peti i posljednji susret Šahtara na njegovoj turneji "Nogomet za mir", prethodno je igrao protiv grčkog Olympiacosa (poraz 0:1), poljske Lechije (pobjeda 3-2) te turskih sastava Fenerbahcea (poraz 0:1) i Antalyaspora (pobjeda 2:1).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider