Nogomet
Nogomet

Pogba pomaže Ajaxovu biseru iz sjene da ostvari transfer života u Real Madrid

Real Madrid pažljivo prati situaciju s Ajaxovom zvijezdom Donnyjem van de Beekom ako ne uspije realizirati transfer Paula Pogbe iz Manchester Uniteda.

Donny van de Beek s Tadićem i Huntelaarom (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Real Madrid vidi Ajaxovu zvijezdu iz sjene Donnyja van de Beeka kao zamjensku opciju za potencijalno neuspjeli transfer s Pogbom. Van de Beek je privukao pozornost nekoliko velikih klubova diljem Europe nakon što je prošle sezone blistao u dresu Ajaxa u ligi prvaka.

22-godišnji veznjak bio je ključni igrač u izbacivanju Reala i Juventusa na putu do polufinala te je završio natjecanje s četiri pogotka u 18 utakmica.

Prema španjolskoj Marci, Van de Beek ima pozornost Reala zbog svoje kvalitete, pokreta i direktnog pristupa. Zinedine Zidane jako bi htio Pogbu, ali problem su visina odštete, njegova primanja i Raiolini zahtjevi.

Francuski trener već je potrošio oko 300 milijuna eura na pet igrača i tu ne misli stati. Prije toga spreman je pokazati izlaz još nekoliko zvijezda poput Garetha Balea, Isca i Jamesa Rodrigueza.

United se rješava dvojca od kojeg su očekivali jako puno, a dobili malo

Real je do sada doveo Edena Hazarda, Luku Jovića, Ferlanda Mendyja, Edera Militaoa i Rodryga. No Zidane se i dalje nada Pogbinu potpisu, a Manchester United navodno ne želi prihvatiti ništa manje od 167 milijuna eura. United bi time zaradio na Pogbi više od 60 milijuna jer je skupo plaćen njegov transfer iz Juventusa.

Međutim, izvješća iz Španjolske sugeriraju da Florentino Perez nije presretan s takvom naknadom i bi se nerado odrekao tolikog novca za francuskog veznjaka. A stvari dodatno komplicira i Pogbina navodna želja za povratkom u Torino, gdje se želi povezati s Cristianom Ronaldom.

Prošle sezone Van de Beek je odigrao ukupno 57 utakmica, postigao 17 golova i dodao 13 asistencija. Također, u tom periodu nastupio je u svim utakmicama za nizozemsku reprezentaciju.