Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupo su ih platili

United se rješava dvojca od kojeg su očekivali jako puno, a dobili malo

Ole Gunnar Solskjaer mora napravili veliki remont kako bi dogodine bio konkurentan u borbi za mjesto u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United je, kad je prijelazni rok u pitanju, u posljednje vrijeme uglavnom u fokusu zbog Paula Pogbe.

Francuskog reprezentativca i najskupljeg nogometaša u povijesti Uniteda Zinedine Zidane želi dovesti u Real Madrid i s njime zaokružiti najavljenu veliku rekonstrukciju prve momčadi Kraljevskog kluba.

No dok ovo s Pogbom polako vodi ka tome da preraste u sapunicu, uskoro bi se mogle dogoditi dvije druge (unosne) prodaje za klub s Old Trafforda, od kojih je jedna s prizvukom senzacije.

West Ham traži razmjenu za Diopa

Anthony Martial, koji je zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2015. godine kao tinejdžer za 60 milijuna eura stigao iz Monaca, sad se nalazi na izlaznim vratima, a njegova nova destinacija potpuno neočekivano mogla bi biti – West Ham.

Ole Gunnar Solskjaer nema jasnu sliku u vezi s Martialom, ali je siguran da želi dovesti mladog francuskog reprezentativca Issu Diopa iz West Hama. Diop je prošlog ljeta stigao u London iz Toulousea, kojem su Čekićari platili odštetu od 25 milijuna eura, a u svojoj prvoj sezoni u Premierligi ostavio je odličan dojam.

Solskjaer želi Diopa, već je i poslao jednu ponudu koju je West Ham odbio jer žele u cijeli transfer uključiti i Martiala. Na Old Traffordu se premišljaju, smatraju da ne bi baš bio dobar posao da za Diopa daju i Martiala i još nešto novca, pa je zasad cijeli transfer na stand-byu.

I belgijski izbornik gura Lukakua prema Interu

S druge strane, korak bliže odlasku je Romelu Lukaku. Otkako je Antonio Conte postao novi trener Intera, krenula je lavina kako će Lukaku biti jedna od glavnih meta Nerazzurra u ljetnom prijelaznom roku.

Sad je i belgijski izbornik Roberto Martinez savjetovao Lukakuu da promijeni sredinu, svjestan činjenice da mu za Europsko prvenstvo iduće godine treba Lukaku u pravom izdanju.

Prije dvije godine United je Evertonu za Lukakua istresao nevjerojatnih 85 milijuna eura, ali u crvenom dresu Manchestera on je tek na momente prikazivao formu kojom si je priskrbio dolazak i bogati ugovor na Old Traffordu.

Samo na odštete za Lukakua i Martiala Manchester United dao je 145 milijuna eura, a taj se iznos, kad uključimo njihove velike plaće koje su imali, penje na više od 200 milijuna eura. Previše novca za ono što su dali Crvenim vragovima u proteklim sezonama...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider