Nogomet
Nogomet

Ovacije sjajnim klincima na Bernabeuu: Vinicius poludio na Barcino čudo, Perez se spustio u svlačionicu

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez spustio se u svlačionicu i čestitao Endricku, koji je zajedno s Lamine Yamalom oduševio publiku na Santiago Bernabeuu nakon spektakularnog remija (3:3) Španjolske i Brazila…

Endrick u akciji na utakmici Španjolske i Brazila (Foto:Afp)

Spektakularni remi 3:3 između Španjolske i Brazila u prijateljskoj utakmici na Santiago Bernabeuu imao je emotivnu kulminaciju susretom predsjednika Real Madrida Florentina Pereza i brazilskih igrača Kraljevskog kluba Viniciusa i Rodryga te mlađahnog Endricka, koji u Real stiže naljeto.

Srbi s podsmijehom o osvojenom peharu hrvatske reprezentacije: "Nitko nije čuo za to natjecanje"

Šef Real Madrida otišao je do vrata brazilske svlačionice kako bi čestitao Endricku za njegov prvi gol na Bernabeuu. To mu je drugi pogodak u dresu Brazila, a prvi je postigao prije nekoliko dana na Wembleyju protiv Engleske.

Perez se spustio u svlačionicu pozdraviti Endricka

Sa 17 godina i 246 dana postao je najmlađi igrač koji je postigao gol u engleskom i svjetskom hramu nogometa. I to jedini na utakmici, dakle pobjednički. Eto, sada je zabio na još jednom mitskom stadionu, koji će mu biti dom u narednim godinama.

"Čekamo te ovdje", dobacio je predsjednik Reala 17-godišnjem napadaču Brazila, kojeg je Real već zakapario i čeka da postane punoljetan da bi mogao napustiti matični Palmeiras.

Četvorica Dalićevih dobitnika i jedan koji zabrinjava: Iskače Majer, mogao bi biti veliki adut na Euru

Vinicius se postavio kao majstor ceremonije. Dok je Perez razgovarao s Endrickom, dobacio je Rodrygu.

"Rody, dolazi ovamo."

Perez je čestitao Rodrygu na golu i tražio dres za uspomenu. Brazilski reprezentativac rodom iz Osasca, gradića pokraj Sao Paula, spremno je skinuo dres pred kamerama kako bi ga dao glavnom šefu i pozirao s njim.

Slavnog Engleza podsjeća na Romarija

Real će od ljeta imati u svojim redovima trojicu opakih brazilskih napadača. Od Endricka se očekuje da bude nova superzvijezda Kraljevskog kluba, otprilike na tragu brazilskog ili portugalskog Ronalda.

Kako zasad igra u dresu Selecaa, to nisu nerealna očekivanja. Simbolično je da je najmlađi debitant u brazilskoj reprezentaciji od pojave velikog Ronalda Nazarija, za mnoge nenadmašnog Fenomena. Neki Brazilci u Endricku vide spoj Ronalda i Romarija.

"Mislim da ima malo Romarija u sebi", rekao je bivši engleski veznjak Joe Cole tijekom utakmice s Engleskom.

Vinicius nasrnuo na Barcino čudo i laktom u leđa udario Laportea

"Taj oblik tijela, dodir, način na koji udara loptu…"

Ako dostigne samo Romarijevu klasu i veličinu, bit će više nego dovoljno. Kud ćeš više. No Endrick nije jedini koji je doživio ovacije Bernabeua.

U dresu španjolske briljiralo je 16-godišnje Barcelonino čudo - Lamine Yamal. Vozao je Brazilce i nerijetko ih pravio smiješnim. Toliko da je Vinicius u jednom trenutku izgubio živce, nasrnuo na njega poput ragbijaša i složio ga na travnjak. Na istoj utakmici udario je bezobrazno laktom u leđa Aymerica Laportea dok je trajao prekid.

Ni prvi, a vjerojatno ni zadnji nesportski potezi plačljivog Brazilca, koji ima navadu prikazivati se kao žrtva nasilja, a popis provokacija dulji mu je od računa nakon posjeta dokone domaćice trgovačkom lancu.