Nogomet
Nogomet

Novi prvoligaši rasturaju u Španjolskoj, a bitnu ulogu igra i hrvatski napadač: Ponajbolji u svojoj momčadi

Svježi članovi elitnog ranga španjolskog nogometa zasad su prava noćna mora za velikane.

Ante Budimir protiv Atletico Madrida (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Novi prvoligaši u španjolskoj Primeri zasad sjajno igraju. Iz druge lige ove su sezone u elitu pristigli Granada, Osasuna i Mallorca, a sve tri momčadi dosad su pružile vrlo dobre partije.

Posebno se to odnosi na Granadu, senzacionalnog lidera prvenstva. Prvo mjesto na ljestvici očekivano je njihov klupski rekord, a na putu do tog uspjeha pobijedili su čak i branitelja naslova Barcelonu.

Kovaču ipak stiže spektakularno pojačanje? Bayern ponovno kreće po veliku želju

Sjajno ide i osmoj Osasuni, koja je još uvijek neporažena kod kuće. Na svom Estadiu El Salar ukupno su neporaženi čak 30 utakmica u nizu, a tamo je također zapela Barcelona – u trećem kolu bilo je 2:2.

Nešto lošije stoji Mallorca koja je 15., ali i oni su uspjeli napakostiti velikanima – u pretprošlom kolu na svom su terenu srušili Real Madrid.

Cristiano Ronaldo izabrao svoj najljepši gol karijere: ''Godinama sam ga pokušavao postići''

Mallorca nam je posebno zanimljiva zbog hrvatskog napadača Ante Budimira, koji je ove sezone ponajbolji igrač momčadi. Budimir je zabio tri gola od Mallorcinih sedam, a prema Whoscoredu, s prosječnom ocjenom 6,87 drugi je najbolji igrač momčadi iza beka Frana Gomeza, koji je ipak odigrao puno manje utakmica – četiri u odnosu na Budimirovih maksimalnih 10.

U 11. kolu Mallorca dočekuje baš Osasunu, dok će Granada na gostovanje kod Getafea.

Hrgović saznao devastirajuću vijest: Mora odustati ili će biti suspendiran

Rezultati by SofaScore