Nogomet
Nogomet

Novo pojačanje Hajduka je najtraženije ime na Transfermarktu, evo tko je sve ostao iza njega

Lukas Grgić potpisao je ugovor s Hajdukom do 30. lipnja 2026. godine.

Lukas Grgić (Foto:Robert Matić/HNK Hajduk Split/GOL.hr)

Nakon što je Hajduk jučer predstavio prvo pojačanje u ovom prijelaznom roku, Lukas Grgić postao je najtraženiji nogometaš na popularnoj stranici za vrijednost nogometaša Transfermarkt.

Radi se o 26-godišnjem zadnjem veznom koji dolazi iz redova austrijskog LASK-a za odštetu od 100 tisuća eura. Ugovor je potpisao do lipnja 2026. godine.

To znači da se u posljednja 24 sata najviše puta pretraživao nogometaš Hajduka, dok je na drugom mjestu ostao Joan Sastre iz Mallorce, a Samuel Umtiti iz Barcelone na trećem. Također, Grgić je iza sebe ostavio i nogometaše poput Viniciusa, Cristiana Ronalda, Coutinhha...

Dakako, poredak najtraženijih nogometaša mijenja se vrlo brzo, ali neka ostane zapisano da je u posljednja 24 sata na prvom mjestu bio i nogometaš hrvatskoga kluba.

Navijači LASK-a bijesni zbog odlaska Grgića u Hajduk: "Sramota, pustili ste najvećeg borca u momčadi, katastrofalan posao..."

Ovo nije prvi put da je nogometaš Hajduka najtraženiji na popularnoj stranici Transfermarkt. To se već dogodilo u prosincu ove godine nakon najvećeg hrvatskog derbija u kojem je Hajduk svladao Dinamo na Maksimiru s 2:0.

Tada je na prvo mjesto zasjeo Marko Livaja, koji je odigrao sjajnu utakmicu, ali i privukao pozornost navijača nesretnim izborom pjesama u slavlju nakon velike pobjede. 

Iza Livaje je na drugom mjestu bio Realov Vinicius, koji također igra u sjajnoj formi, dok su iza njih dvojice bili najpopularniji nogometaši svijeta, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.