Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno potvrđeno

Hajduk doveo prvo pojačanje: Na Poljud je stigao veznjak iz Austrije

Hajduk je potpisao ugovor s Lukasom Grgićem koji je stigao iz LASK-a.

Galerija Lukas Grgić Lukas Grgić

Hajduk je danas predstavio prvo ovozimsko pojačanje. Radi se o Lukasu Grgiću, 26-godišnjem veznom igraču koji stiže iz redova austrijskog LASK-a.

Grgić je potpisao ugovor sa splitskom sastavom do lipnja 2026. godine, stoji na službenoj stranici Hajduka.

Rođen je u Welsu u Austriji, a ondje je proveo cijelu nogometnu karijeru. Do sada je osim za LASK nastupao i za sljedeće klubove Hertha Wales, SV Wallern, SV Ried i WSG Tirol.

U aktualnoj sezoni upisao je ukupno 23 službena nastupa za LASK od čega 13 u austrijskoj Bundesligi, tri u Kupu, tri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu te četiri u skupini Konferencijske lige. Pri tom je postigao dva pogotka uz dvije asistencije.

"Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena. Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru", rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius pa dodao.

"U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika. Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna", zaključio je.

Lukas Grgić nosit će dres s brojem 14.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider