Nogomet
Nogomet

Novi sportski direktor Hajduka najavio pojačanja: Otkrio ima li šanse da Lovrić i Kahlina slete na Poljud

Litavac Mindaugas Nikoličius novi je sportski direktor Hajduka...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Novi sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius službeno je predstavljen na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak na Poljudu. Litavski stručnjak stigao je nakon raskida ugovora s Goricom, a s Hajdukom je potpisao do ljeta 2024. godine.

"Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Neke stvari nisu se događale onako kako sam želio, ali u tom trenutku doneseš odluke i ideš dalje. Čekao sam da završi jesenski dio sezone, nakon toga pristupio sam gospodinu Niki i želio sam vidjeti da li se razumijemo. Imali smo tri sastanka, shvatio sam da dijelimo iste vrijednosti i pogled na to gdje bi Hajduk trebao biti i kako do toga doći", između ostalog je istaknuo predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić na predstavljanju novog sportskog direktora.

Pogledajte Lovrenov gol koji je proglašen najboljim u 2020. godini

"Želio bih se zahvaliti predsjedniku na pozivu kao i ljudima u Gorici gdje sam proveo protekle tri godine i na to razdoblje sam ponosan. Ovo je za mene velika čast i odgovornost, kada sam saslušao predsjednikovu viziju nisam dvojio oko dolaska. Ovo je i veliki izazov, ali vjerujem u sebe i siguran sam da s puno rada možemo napraviti velike stvari", kazao je Nikoličius, a prenosi web stranica Hajduka.

Nikoličiusa mnogi smatraju najzaslužnijim za uzlet Gorice, koja je hit dosadašnjeg dijela sezone. Vjeruje se da je upravo on doveo većinu inozemnih igrača i trenera Valdasa Dambrauskasa, koji je također napustio velikogoričkog prvoligaša i preuzeo bugarski Ludogorec.

Gorica je u posljednje dvije-tri sezone afirmirala nekoliko vrlo dobrih nogometaša, vrijednost momčadi rapidno je porasla. Neke je eksponate već vrlo dobro unovčila, a druge bi tek trebala.
Tu se ponajprije misli na vratara Kristijana Kahlinu i najboljega igrač Kristijana Lovrića. Obojica su se spominjala u kontekstu Hajduka. Ima li šanse da Nikoličius dovede barem jednog od njih dvojice?

Ovo se rijetko viđa: Napadač od 50 milijuna eura sam sebe ozlijedio izvodeći korner

„Prvo moram snimiti situaciju u svlačionici i vidjeti tko želi otići. Igrači Gorice su na tržištu kao i svi ostali. Mi imamo Kalinića, Posavca, Ljubića, Sentića tako da mislim da Kahlina nije potreban. Lovrić je prije godinu dana bio preskup Hajduku, a sada je to vjerojatno još više. Želim Kristijanu unosan transfer", zaključio je tu temu Nikoličius.

Zimski prijelazni rok je tek počeo, ali fokus litavskog stručnjaka je na ljetnom prijelaznom roku.

"Četrnaestorica su sigurna za iduću sezonu, a ostali će morati pokazati da su vrijedni Hajdukova dresa. Ove zime sigurno će biti odlazaka, a to znači da će biti i dolazaka. Međutim, nisam imao vremena za veću pripremu prijelaznog roka. Neke igrače treba pratiti duže vrijeme da bi se minimalizirala mogućnost pogreške. Stoga ću se više bazirati na ljetni mercato“, poručio je novi sportski direktor Hajduka.