Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna igra i rezultati

Gorica ima novog trenera: Bivšeg stratega Hajduka očekuje veliki izazov. Sjajni Litavac ostavlja podmazani stroj

Bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin zamijenio je Valdasa Dambrauskasa na klupi Gorice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Siniša Oreščanin novi je trener Gorice, stižu informacije iz velikogoričkog prvoligaša.

Bivši trener Hajduka zamijenio je Valdasa Dambrauskasa koji odlazi na klupu bugarskog Ludogoreca. Predsjednik Gorice Nenad Črnko u biti je birao između Zorana Zekića i Oreščanina, iako su opticaju kružila još neka imena.

Zekić je bio glavni favorit, no očito nije bio zadovoljan ponudom Gorice, tako da je kuglica na kraju pala na broj bivšeg stratega Hajduka.

Oreščanin bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2022. Nema puno vremena za pripremu, već sutra bi se trebao predstaviti novim igračima i povesti ih na pripreme za nastavak sezone. Gorica već 19. siječnja gostuje u Puli kod Istre.

Oreščanin novi trener Gorice

Šira sportska javnost bolje je upoznala Oreščanina kada je u studenom 2018. preuzeo seniorsku momčad Hajduka. Prije toga je neko vrijeme radio u omladinskom pogonu splitskog kluba.

Oreščanin se s Hajdukom rastao na prilično ružan način u ljeto 2019., i to nakon šokantnog poraza od malteške Gzire u pretkolu Europske lige te afere koja je nastala javnim istupom i optužbama šefa omladinske škole Krešimira Gojuna na račun tadašnjeg sportskog direktora Hajduka Saše Bjelanovića.

gol expired Ivica Kostelić pao u prijenosu uživo: Uvjeti na Sljemenu su užasni divider

Dambrauskas ostavlja veliki amanet Oreščaninu, dobro podmazani stroj. Litavac je stvorio igru i napravio rezultat. Goricu je imala sjajnu polusezonu, nalazi se na trećem mjestu sa samo četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom.

Velika očekivanja

Taj uspjeh lansirao je litavskog stručnjaka na klupu posljednjih godina najboljeg bugarskog kluba, koji bilježi vrlo dobre rezultate u Europi. Nije nemoguće da Litavca sljedeće sezone gledamo u Ligi prvaka.

S druge strane, u Gorici će se od Oreščanina jamačno tražiti da nastavi tamo gdje je Dambrauskas. Vidjet ćemo kako će mu ići, posebice jer je iz Gorice otišao još jedan vrlo značajan čovjek, možda i najznačajniji za uzlet velikogoričkog kluba.

Riječ je o sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu, također Litavac, za kojeg se spekulira da bi mogao prijeći u Hajduk.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider