Nogomet
Nogomet

Bjelica oduševljen: "Imamo šansu biti među 24. Pokoje pivo igračima? Večeras nema limita…"

Nenad Bjelica nije mogao voditi Dinamo protiv RB Salzburga, ali upisana je velika pobjeda u Ligi prvaka.

Nenad Bjelica (Foto:Ronald Gorsic/Cropix)

Trener Dinama Nenad Bjelica izgledao je jako umorno nakon velike pobjede nad Salzburgom (0:2) u 3. kolu Lige prvaka, no nije skrivao lagani smiješak.

"Prije svega čestitke svima. Igračima i navijačima. Navijači su dominirali na tribinama kao i mi na terenu. Svjesni smo toga da moramo nastaviti raditi i da je puno posla pred nama. Svi su igrači ispunili sve zahtjeve. Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili perfektni."

Prekinut je i vaš crni niz protiv Salzburga. Prva pobjeda.

"Možda i nisam srušio niz jer je pomoćnik Jumić vodio momčad. Ja ipak računam pobjedu, ha, ha, ha… Ostvarena je pobjeda u gostima u Ligi prvaka nakon 26 godina. Mislim da je to puno važnije."

Gledali ste utakmicu s tribina. Kako vam je bilo to gledati?

"Imam puno iskustva, ha, ha, ha… Prvo poluvrijeme sam sjedio, onda više nisam izdržao, pa sam hodao kao Baltazar. Svi su odradili vrhunski posao; i na terenu, i na klupi, i na tribinama."

Kako ste vidjeli utakmicu?

"U prvom poluvremenu nedostajalo je malo više uvjerenja da se krene naprijed. Možda je Baturina bio preblizu zadnjeg reda. Kulenović je bio sam naprijed, ponekad se priključio i Ademi. U drugom dijelu napunili smo šesnaesterac protivnika i postigli gol. Drugi gol bila je vrhunska akcija, i Sučićevo lažno kretanje, i asistencija Ristovskog, i Petkovićeva realizacija. Sve u svemu, prilično perfektna utakmica."

Petković je rekao Kulenoviću da je vrijeme da postigne gol u Ligi prvaka.

"Rekao sam da vjerujem u njega maksimalno. On je možda i najbolji hrvatski strijelac u kalendarskoj godini. Možda je pretekao Musu. Mislim da je bio dosta podcijenjen u zadnje vrijeme, a zabijao je dosta golova."

Petković?

"Minimalno smo s njim riskirali, ali on uđe na 15 minuta i pokaže svoju klasu. Moramo ga čuvati jer sezona ide dalje."

Iznenađenje je bio Ogiwara na lijevom boku?

"Ogiwaru nismo stavili jer je Pierre-Gabriel igrao loše prethodne utakmice. Htjeli smo lijevu nogu i centaršut, to Gabriel nema. Ogiwara ima i nekih slabosti koje se danas nisu vidjele, ali odradio je sjajnu utakmicu."

Je li vrijeme za proljeće u Ligi prvaka?

"Potrudit ćemo se, ali nema euforije. Rekao sam da je u svakoj utakmici moguće doći do tri boda. To smo i pokazali. Imamo sada Osijek, a onda ćemo dalje razmišljati."

Gdje je nestao smiješak?

"Preumoran sam za smiješak. Tanka je linija između pukovnika i pokojnika. Zadovoljan sam i sretan, ali ja sam taj koji mora paziti da nema euforije, ali ni apatije."

Dinamo je ispred nekih velikana na ljestvici Lige prvaka. Bayern, Atletico…

"Lijepo je to vidjeti, no sada slijede utakmice u SHNL-u, a onda imamo utakmicu u Bratislavi. Kažu da bi desetak bodova moglo biti dosta da budemo među 24 momčadi. Mislim da je to moguće."

Obrana je odigrala izvrsnu utakmicu.

"Slažem se. Salzburg ima puno mladih i brzih igrača, ima jako puno kvalitete, ali mi smo svojom igrom to sve limitirali. Igra obrane cijele momčadi bila je fantastična. Kada se svi stave u službu momčadi, onda imamo šanse protiv svakoga. To smo već pokazali protiv Monaca."

Petković je s 28. golom u Europi dostigao Oršića. Većinu tih golova postigli su pod vašim vodstvom.

"Meni je velika čast što sam trenirao Petkovića i Oršića. Oni su proteklih šest godina ispisali Dinamovu povijest s Bjelicom i bez mene na klupi. Bili su sjajni. Oni su gradili najljepšu povijest Dinama. Dinamo nikada nije imao veće uspjehe."

Hoćete li igračima dati odmor?

"Prespavat ćemo ovdje i sutra idemo za Zagreb. Čekaju nas nove obveze, nema puno vremena."

Hoćete li dopustiti igračima da popiju pivo?

"Apsolutno, to nije upitno.

Možda i dva?

"Ma, danas nema limita, zaslužili su", zaključio je Bjelica.

Trenera Salzburga pitali za neugodnu scenu s navijačima protiv Dinama: "To je njihovo pravo"

Bjelica nije smio voditi Dinamo, ali pucao je od ponosa: "Ne može bolje, apsolutno zaslužena pobjeda"

Sučić otkrio Bjeličin plan za utakmicu: ''Trener nas je na to upozorio''