Nogomet
Nogomet

Tuga i bijes u Madridu nakon povijesnog šoka: Mourinho sipao komplimente za Rakitića

Puno je reakcija na drugi El Clasico u istom tjednu...

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Real Madrid izgubio je i drugi El Clasico u svega četiri dana. Majstorskim golom Ivana Rakitića Barcelona je minimalno slavila u Madridu i zadala težak udarac najvećim rivalima.

Madriđane ne boli toliko gubitak bodova jer Barca je odavno odmakla na tablici, koliko činjenica da je Barcelona sada bolja u međusobnim omjerima. Zahvaljujući Rakitićevu golu, Katalonci su došli do 96. pobjede naspram 95 Realovih i prvi put nakon 87 godina preuzeli vodstvo na vječnoj ljestvici.

Očekivano, u Madridu vlada turobna atmosfera nakon dva uzastopna poraza od najvećih rivala. Madridski mediji javljaju da je ključalo u utrobi Santiago Bernabeua; bijesni navijači pozivali su na odlazak Pereza i Balea te povratak Josea Mourinha.

A upravo je Mourinho, danas televizijski komentator, privukao dosta pažnje svojim komentarima na El Clasico. Posebno je nahvalio Ivana Rakitića koji je u maniri rasnog napadača prebacio Thibauta Courtoisa i riješio utakmicu.

Mourinho nahvalio Rakitića i branio Ramosa

''Ovo već dugo želim reći: za mene je Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Fantastičan je u svakom aspektu, radi puno posla u obrani i kompenzira Messijev defanzivni učinak. S loptom je fantastičan, bira jednostavna i efikasna rješenja'', rekao je i završio u sarkastičnom tonu.

Slavni klub u krizi: Nakon teške blamaže navijači upali u teren i kapetanu uzeli traku

''Htio sam ovo reći jer uglavnom govorimo samo o velikim imenima. Rakitić treba unaprijediti Instagram i društvene mreže, to je danas vrlo bitno. Nije baš dobar u tome, dobar je na terenu'', rekao je.

Mourinho je komentirao i potez Sergija Ramosa zbog kojeg je došlo do napetosti na terenu i sukoba s Lionelom Messijem. Argentinca je kapetan Reala nokautirao u jednom duelu i provukao se bez kazne; zbog toga je zaradio brojne kritike u medijima i na društvenim mrežama, a Portugalac je jedan od rijetkih koji je stao u njegovu obranu.

''Real je igrao mekano, nije bilo žestine derbija. Mislim da je Ramos to napravio da bi podigao temperaturu uoči drugog poluvremena", smatra Mourinho.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.