Nogomet
Nogomet

Modrić negativan na drugom testu: Zbrka u Španjolskoj, hrvatskog kapetana čeka čudan scenarij

Luka Modrić bio je negativan na drugom testu na Covid-19...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida Luka Modrić negativan je nakon drugog PCR test, javljaju španjolski mediji.

U Realu sada čekaju što će reći La Liga i madridske vlasti, odnosno hoće li dopustiti Modriću da zaigrat već u nedjelju protiv Cadiza.

Modrić i Brazilac Marcelo bili su prva dvojica Realovih igrača koju se na nedavnim testovima bili pozitivni na Covid-19.

S drugim negativnim testom Modrić ulazi u zonu iščekivanja. Marca piše da španjolski zakoni stvaraju zbrku. Protokol La Lige kaže da ako je igrač pozitivan, mora ostati izoliran 10 dana bez obzira na to je li u međuvremenu negativan.

Međutim, madridske vlasti propisuju da svaka cijepljena osoba koja je pozitivna može se ponovno nesmetano vratiti na posao čim na testu bude negativna.

Ibra otkrio kakve igrače voli i tko su mu mladi favoriti: "Jedan me podsjeća na Fenomena, a drugi je opsjednut golovima"

To znači da bi Modrić, ako je cijepljen, a u Realu tvrde da jest, mogao igrati protiv Cadiza jer se utakmica igra u Madridu, dakle na području ingerencije španjolske autonomne Zajednice Madrida.

Tri dana poslije utakmice s Cadizom Real gostuje kod Athletica u Bilbau. Tamo vrijede pravila koja je uspostavilo Ministarstvo zdravstva baskijske vlade, a to znači da svatko tko je bio zaražen mora u karantenu na deset dana.

To otvara mogući scenarij u kojem bi Modrić mogao igrati protiv Cadiza u Madridu, ali ne i u Bilbau protiv Athletica.

Marca piše da zasad nema novih slučajeve zaraze u Realu nakon nedavnog proboja viruse u sportski centar Kraljevskog kluba.

No ipak, neke mjere ostaju do daljnjeg. Igrači su zamoljeni da izbjegavaju bilo kakvu vrstu okupljanja. Nekoliko igrača Reala planiralo je otići na masters turnir u Padelu, vrlo popularnom sportu u Španjolskoj. Svi su otkazali posjet Areni Madrid.