Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zlatanov izbor

Ibra otkrio kakve igrače voli i tko su mu mladi favoriti: "Jedan me podsjeća na Fenomena, a drugi je opsjednut golovima"

Zlatan Ibrahimović otkrio je da ga od mladih nogometaša najviše impresioniraju Mbappe i Haaland…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Idu godine, ali Zlatan Ibrahimović ne izlazi iz mode. Jedni ga veličaju, drugi ga ne podnose, no rijetko tko je prema njemu ravnodušan.

Kontroverzni švedski napadač popularan je na svim meridijanima, igrao je u gotovo svim najjačim europskim ligama, a ostavio je traga i u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je također uživao status superzvijezde.

Svojim nadaleko poznatim gardom i nadmenim stavom te spektakularnim golovima privukao je pažnju čak i onih Amerikanaca koji baš ne prate nogomet.

Stoga ne čudi što svako malo daje intervjue za američke medije. Vječno mladi Zlatan ovaj put dao je zanimljiv intervju CBS Sportsu, u kojem je otkrio koja ga dvojica mladih nogometaša najviše impresioniraju.

Ibra je izdvojio Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda. Švedska superzvijezda posebno je pohvalila Mbappea, usporedivši mladog Francuza sa slavnim brazilskim napadačem Ronaldom, za mnoge jednim od najboljih nogometaša svih vremena, koji je zbog svojih nevjerojatnih sposobnosti zaradio nadimak Fenomen.

Ibra uvijek ističe da se Ronaldo najviše divio i smatra ga najboljim igračem protiv kojeg je igrao.

"Volim elegantne igrače, one koji su što je moguće kompletniji. Kad si nogometaš, možeš bolje analizirati druge igrače; način na koji razmišljaju, kako se kreću. Volim te igrače koji predviđaju stvari prije nego što se dogode“, kazao je Ibra i podvukao.

"Mislim da je Mbappe podsjetnik na Fenomena, vrlo je elegantan u svojoj igri.“

Mbappe uživa u još jednoj dobroj sezoni nakon što je za Paris Saint Germain postigao 13 golova u 23 nastupa u svim natjecanjima, a posljednji je zabio u pobjedi 2:0 nad Monacom u nedjelju. Četiri gola postigao je u Ligi prvaka, po dva Club Bruggeu te po jedan Manchester Cityju i Leipzigu.

Kada se govori o mladim igračima, obično se govori i o Haalandu. Ibra ima dobro mišljenje o norveškom stroju za golove.

"Haaland je dobar jer mislim da je opsjednut golovima i ne radi više nego što treba. On se samo fokusira na golove. Ponekad imate igrače koji misle da mogu učiniti više nego što su sposobni. To pokazuje da su neinteligentni.“

"U Haalandu vidim tu inteligenciju, jer on samo želi zabijati golove i svjestan je da je za to sposoban. On samo to pokušava i to mu ide sjajno", kazao je Ibra, koji je vjerojatno u pravu kada kaže da je Haaland opsjednut golovima.

Norvežanin je u dosadašnjem dijelu sezone postigao u dresu Borussije Dortmund nevjerojatnih 19 golova u 15 nastupa u svim natjecanjima.

Učinak mu je tim izvanredniji s obzirom na to da ove sezone borio s ozljedama. Problemi s kukovima držali su ga zvan terena više od mjesec dana.

Treba imati u vidu da su Mbappeu tek 22 godine, a Haalandu 21. To znači da još nisu dosegli punu zrelost i da bi na vrhuncu trebali biti tek za nekoliko godina. Logično je zaključi da je pred njima blistava budućnost.

Ako ne bude ozljeda, i Mbappe i Haaland punopravni su kandidati za Zlatnu loptu. Pogotovo Mbappe koji je već napravio velike stvari, osvojio je najvažniji trofej u nogometu, s Francuskom je prvak svijeta, a po mnogima je i kompletniji igrač od Haalanda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider