Nogomet
Nogomet

Modrić među Ancelottijevim buntovnicima: "Hrvat nije zadovoljan, sve ukazuje na to da će napustiti Real"

Luka Modrić vraća se u redove Real Madrida nakon fijaska hrvatske reprezentacije u kvalifikacijskim utakmicama s Turskom i Walesom...

Luka Modrić, Carlo Ancelotti i Dani Ceballos (Foto:Afp)

"Ancelottijevi buntovnici" naslov je teksta u Marci koji govori o igračima Real Madrida koji su nezadovoljni trenutačnim statusom u momčadi talijanskog stručnjaka i o tome su javno progovorili prilikom povratka u nacionalnu vrstu.

Turski novinar o Bjelici: ''U Hrvatskoj ima novinare koji ga guraju, a igrači su presretni jer je otišao''

Riječ je o Rodrygu, Aurelienu Tchouameniju, Eduardi Camavingi i hrvatskom kapetanu Luki Modriću.

"Povratak kući mjesto je gdje se najviše otvaraju i možda je to razlog zbog kojeg su četvorica igrača govorila o svojoj situaciji u Realu prilikom angažmana u nacionalnim selekcijama", piše Marca i konstatira:

"Riječ je o četvorici igrača koji su tijekom sezone ispali iz udarne postave Reala ili su premješteni na druge pozicije. Sva četvorica, a najviše Brazilac, žalili su se jer ne vole igrati na novoj poziciji koju im je namijenio Ancelotti ili zbog toga što nisu dobili dovoljnu minutažu."

Posljednji navijači napustili stadion u 4 ujutro: Švedski kapetan zapitao se jednu stvar

Madridski dnevnik ističe da slučaj Modrić nije nešto novo..

"Javna je tajna da hrvatski kapetan nije baš zadovoljan ulogom koju igra ove sezone u Realu, s tri starta u La Ligi od devet utakmica, a to je u suprotnosti s njegovom ulogom u reprezentaciji nakon što je odigrao 180 minuta u porazima od Turske i Walesa, koji im otežavaju plasman na Europsko prvenstvo", piše Marca i nastavlja:

"Modrićev je slučaj na stolu već neko vrijeme iako ga je Ancelotti vratio u prvu postavu u posljednjoj domaćoj pobjedi, protiv Osasune na Bernabeuu (4:0). Hrvat je produžio ugovor na još godinu dana i sve ukazuje na to da će na kraju ugovora napustiti Real, no Hrvat nije baš zadovoljan sporednom ulogom koju ima u prvom dijelu prvenstva."

VIDEO Kaos u Zenici zbog Ronalda: Navijač ga zaskočio i vukao za dres

Marca ističe da je Ancelotti je uvjeren kako će Modrić imati važnu ulogu u nastavku sezone, iako je jasno da je smjena generacija umanjila njegov značaj.

"Modrić nije skrivao nezadovoljstvo ni u privatnim razgovorima s Carlom Ancelottijem, što je Talijan nekoliko puta potvrdio, a ni u javnim istupima. Modrić se također otvorio na press-konferenciji hrvatske reprezentacije:

'Ovo je nova situacija za mene. Istina je da više ne igram kao prije niti onoliko koliko bih želio. Uvijek želim igrati, ne želim godišnji odmor. Ovako se bolje osjećam i bolje se pripremam za utakmice. Ova situacija možda ima neke prednosti za budućnost, ali želim igrati svaka tri dana ako je moguće. To je normalan, prirodan proces i ja to prihvaćam'", piše Marca.