Nogomet
Nogomet

Hrvatska, SAD i Argentina u borbi za talentiranog napadača: "Zvali su me iz Saveza"

Matko Miljevic novi je Argentinac, nakon Daria Cvitanicha, kojeg će Hrvatski nogometni savez pokušati privoliti da zaigra za Vatrene.

Matko Miljevic (Screenshot)

Američko-argentinski nogometaš Matko Miljevic (18) bliži se velikoj životnoj odluci. Uskoro bi se trebao opredijeliti za koju će reprezentaciju igrati, a u igri su čak tri! Jedna od njih je i Hrvatska, čiji je Savez navodno već kontaktirao s Miljevicem i dao mu do znanja da ga prate.

"Nazvali su prijatelja još prije dva-tri tjedna. Rekli su da me pomno prate ,i to ne samo reprezentacija nego i jedan klub iz Hrvatske", otkrio je Miljevic u razgovoru za južnoameričko izdanje Marce.

VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže!

Razlog zbog kojeg je Miljevic još od ljeta 2018. godine u postupku dobivanja hrvatskog državljanstva je njegov djed. On je rodom iz Banje Luke, zbog čega Miljevic ima pravo na dobivanje i hrvatske putovnice.

Mladić je inače rođen u Miamiju (SAD), samo godinu dana nakon što su njegovi roditelji emigrirali iz Argentine zbog tzv. Velike depresije koja je pogodila tu južnoameričku zemlju u periodu od 1998. do 2002. godine.

Zbog uloge koju mu je namijenio Niko Kovač ikona Bayerna napušta klub nakon 20 godina

Trenutno je igrač Argentinos Juniorsa, za čiju je prvu momčad upisao tri nastupa i pritom postigao jedan pogodak. Do sada je navlačio na sebe nacionalne dresove SAD-a do 16 godina i Argentine u kategorijama do 18 i 20 godina.

Veliki intervju s Messijem: Otkrio da je htio napustiti Barcelonu, gdje će završiti karijeru i tko je najbolji trener

Prije godinu dana znakovito je izjavio:

"Koja me prva reprezentacija pozove u seniorsku vrstu, za nju ću nastupati."

Riječ je o igraču koji igra na poziciji polušpice, koji je posljednjeg dana kolovoza svojim pogotkom odlučio susret Argentinos Juniorsa i Gimnasije. 

Podsjetimo, Dario Cvitanich bio je prvi Argentinac kojeg je Hrvatski savez pridobio da uzme naše državljanstvo, ali je u konačnici FIFA-a to zabranila jer nije dozvoljeno da igrači uzimaju državljanstvo prema korijenu pradjeda.  

Vraća li se Mourinho na velika vrata? Odbio Benficu i Kineze pa poslao znakovitu poruku