Nogomet
Nogomet

Pašalić za Novu TV otkrio veliku sreću: Nakon godina lutanja Mario se konačno skrasio

Mario Pašalić nije više ptica selica, već je postao član kluba koji u njega vjeruje i vidi ga kao jednog od vođa momčadi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Sezonu i pol oduševljavao je navijače Atalante kao posuđeni nogometaš Chelseaja, pa je klub iz Bergama povukao logičan potez i otkupio ugovor Marija Pašalića za 15 milijuna eura.

Super Mario postao je tako drugi najskuplji igrač u povijesti Atalante.

"Pa je, od jučer je službeno, mogu reći napokon. Dogovor je već postignut u siječnju ove godine otprilike, no zbog ove situacije s koronom se to sve malo odužilo. Ali evo, napokon sam dočekao i to, da nakon pet posudbi, nakon ovih pet-šest godina lutanja na razno razne destinacije, da sam se napokon skrasio i pronašao ovdje. I stvarno sam sretan i zadovoljan što je to Atalanta, jer mi stvarno odgovara i ambijent, i atmosfera i u klubu, i oko kluba, i suigrači, i trener. Stvarno sam zadovoljan."

Želite pucati slobodnjake poput Juninha ili Beckhama? Onda je ovaj prilog baš za vas!

Na emotivnom povratku Serie A u Bergamo, Atalanta je lakoćom svladala Sassuolo 4:1, a Pašalić je odigrao cijelu utakmicu.

"Je, dobro je. Prva utakmica je jako dobro prošla, možda i bolje od očekivanog, s obzirom na jako dugu pauzu koju smo imali. Ali eto, ispada da smo praktički nastavili tamo gdje smo se i zaustavili u veljaču."

A u veljači su se zaustavili na četvrtom mjestu koje donosi Ligu prvaka i koje žele sačuvati, kako bi potvrdili da su definitivno postali dio europske elite.

"Imamo, kažem, 12 kola. Svako 3-4 dana se igra, bit će gust, naporan raspored.

Ponovno se oglasio Novak Đoković: "Ne mogu izraziti koliko mi je žao. Prerano smo krenuli..."

"Tu smo na četvrtoj poziciji, bježimo Romi šest bodova, no imamo bolji međusobni omjer. Cilj je ostati među prve četiri ekipe u Italiji i izboriti ponovno Ligu prvaka dogodine."

Prekid aktualne sezone stigao je taman nakon što je Atalanta u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka strpala Valenciji osam komada. Završnica najelitnijeg natjecanja slijedi u kolovozu, u nekim drugačijim uvjetima, i na neutralnom terenu u Portugalu.

"Dobra stvar je što se igra prvo prvenstvo, preostalo je još 12 kola, i tek onda će se odigrati u osmom mjesecu Liga prvaka. Tako da se možemo tek naknadno pripremati za Ligu prvaka, kad završi prvenstvo."

Bez velikih najava, ali zato konkretan i glasan na terenu. Mario Pašalić skrasio se u Bergamu te izrasta u junaka Atalante.

Talijani prenose da je Mario Mandžukić na pragu povratka u Serie A: Hrvatski tandem u Milanu?