Nogomet
Nogomet

38-godišnjak potpisao novi ugovor s Cityjem: Skupio samo dva nastupa, a Vatrene ne pamti po dobrom

Scott Carson je u 38. godini potpisao novi ugovor s Manchester Cityjem.

Scott Carson (desno) (Foto:Afp)

Manchester City objavio je zanimljivu vijest! Scott Carson, 38-godišnji engleski vratar potpisao je novi ugovor do ljeta 2025. godine.

Carson je prvo stigao na posudbu 2019. godine, a onda je dvije godine i kasnije potpisao za Građane. Za City je debitirao u proljeće 2021. godine u pobjedi protiv Newcastle Uniteda, a iduće sezone nastupio je u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Sportinga. Zanimljivo, to su mu jedina dva nastupa u dresu Građana.

"Veselim se još jednoj sezoni u ovoj nevjerojatnoj momčadi. Svaki dan naporno radim i učim nešto novo od Pepa, Xabija Mancisidora i skupine igrača svjetske klase. Nadam se da ću moći nastaviti pomagati našim vratarima da daju sve od sebe u borbi za još više trofeja", kazao je Carson za službenu stranicu engleskog kluba nakon potpisa.

"Scott je bio važan za naše uspjehe posljednjih sezona, podražavajući suigrače i marljivo trenirajući kao dio naše izvrne vratarske postave. Jako nam je drago što je pristao produžiti ugovor. Nadam se da može pomoći ekipi i biti spreman kad ga pozovu na terenu u idućoj sezoni", rekao je sportski direktor Txiki Begiristain.

Dva puta osvojio Ligu prvaka

Dodajmo kako je Carson nakon osvajanja Premier lige završio na naslovnicama engleskih tabloida jer su ga, navodno, izbacili iz noćnog kluba nakon što je ušao u sukob s nepoznatim osobama oko četiri sata ujutro.

Carson je potekao u Leedsovoj nogometnoj akademiji, a potom je svoju sreću tražio u Liverpoolu, Sheffieldu, Charltonu, Aston Villi, West Bromu, Wiganu, Derbyju da bi se naposlijetku skrasio u Manchester Cityu.

Zanimljivo, dva puta je osvojio Ligu prvaka, a oba puta je bio rezervni vratar. Prvi put Dudeku u finalu 2005. godine kad je Liverpool svladao Milan, a drugi put u finalu 2023. godine kad je Manchester City svladao Inter.

Hrvati ga dobro pamte

Hrvatski navijači jako dobro pamte Carsona s ogleda Engleske i Hrvatske iz 2007. godine na Wembleyju. Primio je tri pogotka od Vatrenih koji su upisali povijesnu pobjedu, prvo mu je udarac Nike Kranjčara prošao kroz ruke, nakon čega ga je savladao i Ivica Olić.

Englezi su se vratili, no onda mu je ušla i bomba Mladena Petrića koju će pamtiti cijeli život. Upravo on proglašen je tragičarom te utakmice.

Modrić uskoro ruši Realov rekord koji je stajao desetljećima: Nedostaje samo još jedna stvar

Budimirovi klinci odigrali odlično protiv favorita skupine: Hrvatska i dalje u igri za četvrtfinale Eura