Nogomet
Nogomet

Luđak Bielsa suspendiran nakon što je na Copa Americi napravio nešto neviđeno

Izbornik Urugvaja odradio je performans koji ga je koštao mjesta na klupi u idućoj utakmici.

Marcelo Bielsa (Foto:Afp)

Legendarni argentinski nogometni trener, Marcelo Bielsa, trenutno je izbornik Urugvaja, s kojim nastupa na Copa Americi.

Tamo su praktički izborili drugi krug natjecanja nakon dvije utakmice, u kojima su savladali Panamu rezultatom 3:1 te Boliviju rezultatom 5:0.

Slijedi im susret protiv domaćina

Preostao im je još susret protiv domaćina natjecanja SAD-a, ali Bielsa u tom susretu neće sjediti na klupu.

On je suspendiran zabranom vođenja momčadi jednu utakmicu, radi poteza za kakav se iskreno ne sjećamo da smo vidjeli u novijoj povijesti nogometa na visokoj razini.

Čovjek poznat pod nadimkom Loco (Luđak) svoju je momčad u oba prva susreta izveo na teren 90 sekundi nakon što su to po pravilima trebali biti tamo, a sve se čini kako je to napravio namjerno.

Bielsa i Urugvaj Copu namjeravaju osvojiti

To je samo jedna u nizu uistinu "luđačkih" eskapada ovog vrlo osebujnog 68-godišnjeg trenera.

Srećom po njega, izostajat će u susretu koji im ne bi trebao ugroziti prolazak skupine. Naime, bez četvrtfinala mogu ostati jedino u slučaju poraza s minimalno tri pogotka razlike (ali ne 3:0) te pobjedu Paname nad Bolivijom. 

Ipak, eventualni poraz s dva pogotka razlike bacio bi ih na drugo mjesto skupine. Ova skupine križa se s onom iz koje će u drugi krug Brazil i Kolumbija. Njima preostaje međusobna utakmica, prije koje Kolumbija ima šest, a Brazil četiri boda.

No, oni su na natjecanje otišli s planom da Copu osvoje po prvi put nakon 2011. godine.

Urugvaj je inače uz Argentinu najuspješnija momčad u povijesti najstarijeg reprezentativnog natjecanja na svijetu. Obje reprezentacije osvajale su je po 15 puta.

Hrvat nije išao na Euro, ali čeka ga transfer karijere u Serie A? Talijani mu promijenili nacionalnost

VIDEO Poznato što je radio čovjek koji je šokirao Njemačku i popeo se na vrh stadiona u Dortmundu Džeko je još u Turskoj: Uživa u društvu bivše zvijezde Milana