Nogomet
Nogomet

Leko puca sam sebi u noge: Dinamo nikad lošiji, a Hajduk samoubilački propušta veliku šansu

Koliko god Dinamo loše igrao, kakvog god trenera imao, ne mora brinuti jer je Hajduk još lošiji…

Rijeka je slavila protiv Hajduka na Poljudu (Foto:Milan Sabic/PIXSELL)

Sve što sam konstatirao nakon prošlog kola bez krzmanja mogu ponoviti: Koliko god Dinamo loše igrao, kakvog god trenera imao, ne mora brinuti jer je Hajduk još lošiji.

Rijeka šokirala Hajduk na Poljudu: Labrović obranio penal Livaji u ludoj završnici jadranskog derbija

Dinamo je kiksao u Koprivnici, još jednom je remizirao, drugi put u zadnja tri kola, no opet je povećao vodstvo. Bod po bod i izgleda da će biti sasvim dovoljno za novi naslov prvaka.

Hajduk je loše odigrao i treću utakmicu pod vodstvom novog trenera Ivana Leke. Možda su Bijeli bili tek nešto malo bolji nego u Puli, ali to ne mijenja bitno na stvari. To što Hajduk zasad igra jedna je velika nula.

Lekina tvrdoglavost

Leko već pomalo tvrdoglavo inzistira na nekim postulatima, koji očito u ovom trenutku ne mogu proći u Hajduku. Lijepo je da Leko ima svoju viziju napadačke igre i omiljeni sustav igre, no za takvu igru treba vremena, a još više su potrebniji igrači koji su kadri njegove ideje provesti u djelo, pogotovo ako postoje problemi sa širinom kadra.

Ivan Leko (Foto: Milan Sabic/PIXSELL)

Logično je zaključiti da trener sastavlja igru po profilu igrača koje ima na raspolaganju, a ne što bi želio. Kod Leke je obratno i kako stvari stoje, ne misli odustati. To što trener odgovara za rezultat, splitskom klubu i njegovim navijačima ne znači baš ništa. Kakva korist od još jednog otkaza ili prikadanja suradnje.

Još uvijek je prerano bilo što zaključivati o Leki kao treneru u Hajduku, premalo je utakmica prošlo, ali vremena nema, pogotovo ga nema Hajduk. Možda će Hajduk do kraja prvenstvo jednom i proigrati, ali što će to Splićanima značiti ako baba s kolačima nepovratno prođe. Zar nije bilo logičnije da Leko pričeka ljetne pripreme pa da onda pokuša oformiti željenu momčad, a onda i implementirati svoju viziju igre!?

Mamićeva objava odjeknula regijom: Evo što mu je poručio Antolić i kako će završiti bitka za Dinamo

Hajduk sam sebi puca u noge

Lekina promašena tvrdoglavost zasad se savršeno uklapa u Hajdukova lutanja svih ovih godina. Splićani opet sami sebi pucaju u noge. Sanoubilački sindrom se nastavlja. Dojam je da Hajduk propušta možda i jedinstvenu šansu da se konačno dokopa naslova prvaka.

Torcida izvrijeđala igrače pa im priuštila koncert zvižduka kad su krenuli pozdraviti sjever

Dinamo je u posvemašnjom rastrojstvu, kriza je evidentna na svim razinama maksimirskog kluba. Upravljačka previranja jasno se reflektiraju na momčad i cjelokupnu atmosferu. Dinamo dugo nije izgledao ovako loše, no unatoč tomu, polako, ali sigurno povećava prednost na ljestvici i stvara bodovnu zalihu koju će teško ispustiti kako god igrao.

Jakirović podigao Rijeku

Dinamo je nikad lošiji, ali uvjerljivo je prvi. To više govori o konkurenciji u hrvatskoj ligi nego o Dinamu. Najviše govori o Hajduku kao prvom pratitelji i jedinim realnim takmacem ove sezone. Rijeka se očito diže pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

Riječani su shvatili neke stvari, Damir Mišković konačno je dopustio treneru da pomete svlačionicu i stvari su odmah krenule nabolje. Neće biti nikakvo iznenađenje ako Rijeka do kraja prvenstva uhvati četvrto mjesto, a možda i nešto više jer ni Osijek ne izgleda bajno. Tko zna, ako će Hajduk nastaviti ovako igrati, sve je moguće. 

Mamić za Novu TV najavio povlačenje iz Dinama