Nogomet
Nogomet

Kandidati za klupu Rijeke: Čačić uzvraća udarac, ikona Armade ili poznati HNL stranac?

Tko će doći u Rijeku? Možda to saznamo i u sljedećih nekoliko sati.

Ante Čačić Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Galerija

Navijači Rijeke ostali su u šoku nakon što su iznenada ostali bez trenera. Rasplet situacije oko Sergeja Jakirovića nitko nije očekivao.

Rijeka je igrala napadački nogomet, dogurala i do play-offa Konferencijske lige i najavila borbu za sam vrh Prve HNL, a onda iznenađenje - Jakirović je bez znanja Rijeke u telefonskom razgovoru prihvatio poziv Dinama.

Hrvatski prvak tražio je zamjenu nakon otkaza Igoru Bišćanu. Darijo Šimić znao je za stavku u ugovoru po kojoj je morao isplatiti odštetu Rijeci i Jakirovića osloboditi, a iskusni je stručnjak bez razmišljanja upalio automobil i otišao u Zagreb.

Sve je to opasno razljutilo Damira Miškovića. Prvi čovjek Rijeke saznao je za odlazak trenera na Dinamovoj stranici na Facebooku, a tek ga je nakon toga nazvao i sam Jakirović.

Rijeka u četvrtak igra jednu od dvije utakmice sezone. Prolaskom Lillea napravila bi povijesnu senzaciju, ipak je Lille jedan od kandidata za sami vrh Konferencijske lige.

Riječka Armada nakon šoka se oglasila s dvije poruke: ''Kao i uvijek, sami protiv svih!''

No prvo treba naći trenera. Kandidati za klupu Rijeke su Ante Čačić, Matjaž Kek, Igor Bišćan, Goran Tomić, Samir Toplak i Gonzalo Garcia, a upravo se Garcia istaknuo kao glavni kandidat.

Bivši trener Istre čuo je za interes Rijeke i izjavio da je spreman sjesti za stol s Damirom Miškovićem. Jedan od potencijalnih je i Igor Bišćan, no Mišković je u razgovoru za Dnevnik Nove TV praktički demantirao tu opciju, rekao je da Bišćanu sada ipak možda treba malo odmora.

Matjaž Kek (Foto: Afp)

Zanimljivo ime svakako je Ante Čačić, koji je dobio otkaz u Dinamu, bez posla je i sigurno ima motivacije da pobijedi Dinamo, koji jako dobro poznaje, a ostvario je i najbolje rezultate u Europi od svih navedenih kandidata.

Matjaž Kek uvijek je zanimljivo ime. Armada ga obožava, no Kek je još prije dolaska Ivana Leke u Hajduk odbio Bijele jer je istaknuo da za njega postoji samo reprezentacija Slovenije. Ipak ga za Rijeku vežu posebne uspomene i možda dođe do preokreta.

Tu je i Goran Tomić, koji je sporazumno raskinuo ugovor s Rijekom nakon finala Kupa 2022. godine. Samir Toplak zanimljiva je HNL opcija, no sve ćemo doznati u sljedećih nekoliko dana, ili možda čak i sati.