Nogomet
Nogomet

Mourinho skovao plan, dovodi veliku zvijezdu: Gareth Bale vraća se u Tottenham?

The Special One ne miruje, već je naciljao prvo pojačanje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho postao je novi trener Tottenhama, a Portugalac već ima planove za osnaživanje momčadi.

Na vrhu njegove liste želja nalazi se Gareth Bale. Engleski i velški mediji zakotrljali su ovu priču, a slično navodi i madridski As, koji piše da Mourinho jako cijeni Balea i mogao bi biti njegov spasitelj.

Rafael Nadal nakon meča sipao komplimente na račun hrvatskog debitanta

Prema saznanjima Asa, Mourinho je upravo Balea vidio kao glavnu uzdanicu u slučaju povratka u Real Madrid, o čemu se pisalo kada se zatresla stolica Zinedineu Zidaneu. Osim toga, htio ga je dovesti i dok je vodio Manchester United.

Bale se narugao Realu

Bale u Realu nije u najboljoj situaciji, pogotovo nakon posljednje reprezentativne akcije. Velšanin je odigrao utakmicu za Wales protiv Hrvatske u listopadu pa opet protiv Azerbajdžana i Slovačke mjesec dana kasnije, a u međuvremenu nije igrao za Real.

Modrić otkrio tko je za njega budući nogometni kralj i protiv koga mu je bilo najteže igrati

Kao da to nije dovoljno sumnjivo, na press-konferenciji izjavio je da više voli igrati za Wales nego za Real, a njegovo slavlje nakon plasmana na Euro razbjesnilo je Madriđane.

Zima ili ljeto?

Bale je slavio sa zastavom na kojoj je pisalo: ''Wales. Golf. Madrid. Tim redoslijedom.'' Radi se o popularnom sloganu među velškim navijačima posljednjih dana, a izvukli su ga iz riječi Predraga Mijatovića, koji je rekao da su Baleu najvažniji Wales, pa golf i tek onda Real Madrid.

Pogledajte najveće Mourinhove bisere, Englezi navijaju za reprizu ovakvih scena

Čini se da više uopće nema sumnje da se Baleova madridska avantura bliži kraju, a pitanje je samo kada će napustiti španjolsku prijestolnicu. Poznato je da je prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy težak na novčaniku, a ovaj posao zasigurno ne bi bio jeftin.

Real sigurno ne bi jeftino pustio igrača u kojeg je toliko uložio, a tu je i Baleova visoka plaća. Spominje se i mogućnost posudbe u zimskom prijelaznom roku pa kupovina u ljetnom.