Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor na tri i pol godine

Vratio se Jose Mourinho: Tottenham senzacionalno brzo pronašao zamjenu za Pochettina

Nakon što je otpustio Mauricija Pochettina, Tottenham je ekspresno objavio kako će njegovo mjesto preuzeti Portugalac Jose Mourinho.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tottenham je imenovao Josea Mourinha za novog menadžera s kojim je dogovorio ugovor na tri i pol godine. Bivši menadžer Chelseaja i Manchester Uniteda tako će preuzeti svoj treći klub u Premierligi i pokušati vratiti Spurse u borbu za trofeje.

Mourinho je munjevito imenovan novim menadžerom nakon što je Tottenham iznenađujuće brzo otpustio Mauricija Pochettina. Očito je sve već bilo dogovoreno ranije, samo se čekao trenutak za smjenu.

Portugalski stručnjak ostao je bez posla u prosincu prošle godine kada je napustio ManUtd, a sada će ponovno biti u centru pažnje u Engleskoj. No Tottenham je trenutačno 14. momčad Premierlige i pred njim je puno posla.

gol expired Wales izborio Euro u raspletu hrvatske skupine, Njemačka obradovala Hrvate divider

''Oduševljeni smo imenovanjem Josea Mourinha za glavnog trenera s kojim smo dogovorili ugovor do kraja sezone 2022./2023. Jose je jedan od najuspješnijih menadžera na svijetu koji je osvojio 25 trofeja. Poznat je po svojoj taktičkoj sposobnosti, a vodio je klubove poput Porta, Intera, Chelseaja, Reala i Manchester Uniteda.''

''Osvajao je domaće prvenstvo u rekordne četiri različite zemlje (Portugal, Engleska, Italija i Španjolska) i jedan je od samo tri menadžera koji je dva puta osvojio Ligu prvaka s dva različita kluba, Portom 2004. i Interom 2010. Također je i trostruki prvak Premierlige s Chelseajem'', stoji u priopćenju Tottenhama.

Nakon potvrde da preuzima Spurse, oglasio se i Mourinho.

''Uzbuđen sam što sam se pridružio klubu s tako velikom tradicijom i tako strasnim navijačima. Momčad ima kvalitetu, kao i akademija. Privukao me rad s tim igračima'', kazao je Portugalac.

gol expired Kvalifikacije za neke reprezentacije još nisu gotove: Evo tko se još može plasirati na Euro divider
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider