Nakon pobjede nad Mađarskom, Hrvatska je u Cardiffu remizirala protiv Walesa i plasman na Euro tražit će u zadnjem kolu protiv Slovačke na Rujevici.

Hrvatska je dobro počela i povela u devetoj minuti, ali Wales je ipak stigao do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Sjajna akcija mladih snaga Hrvatske za vodstvo

Hrvatska je sjajno počela i povela već u devetoj minuti, a za gol su zaslužne nove i mlade snage Vatrenih. Strijelac je bio Nikola Vlašić, koji je i započeo sjajnu akciju.

Anketa

Je li sudac oštetio Hrvatsku u Walesu?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Vlašić je ukrao loptu u svojoj polovici i proslijedio je do Josipa Brekala, koji je izveo sjajan solo-prodor kroz velške redove. Dodao je do Brune Petkovića, a on je ostavio Vlašiću koji je precizno pogodio.

Isplatile su se Daliću promjene, dva od tri igrača zaslužna za gol nova su u prvih 11 u odnosu na susret s Mađarskom. Čini se da ne treba brinuti za budućnost Vatrenih...

Bale izjednačio nakon sučeva propusta

Nažalost, u sudačkoj nadoknadi Wales je izjednačio preko svog najboljeg igrača Garetha Balea. Asistent je bio Ben Davies, a sudačka odluka uoči dodavanja za Balea u najmanju je ruku sumnjiva.

Davies je krenuo iz obrane s loptom i dodao prema Baleu, koji mu je pokušao vratiti. Međutim, Domagoj Vida odbio je dodavanje, Mateo Kovačić pokušao je iskontrolirati ničiju loptu, a Davies ju je vrlo oštrim startom koljenom vratio loptu u svoj posjed.

Björn Kuipers pustio je igru, a Davies je uposlio Balea koji je zabio. Kovačić je ostao ležati, šepajući je izašao s terena uz pratnu liječničke ekipe. Čini se da je Nizozemac grubo pogriješio, Kovačić je na kraju ostao u svlačionici, a ušao je Ivan Rakitić.

Gol Balea za 1:1

Prekršaj na Kovačiću prije gola