Nogomet
Nogomet

Rakitić bio blizu potpisa za drugi klub: "To bi bilo jako čudno. Ime kluba ću vam reći za..."

Ivan Rakitić je ljetos imao ponuda na stolu, ali odlučio se za dolazak u Hajduk!

Ivan Rakitić (Foto:Vojko Basic/Cropix)

Ivan Rakitić se ljetos odrekao silnih milijuna te potpisao za Hajduk, no otkriva da je bio jako blizu potpisa za drugi europski klub!

Legendarni hrvatski nogometaš je prve korake napravio u Baselu, a nakon samo dvije godine seniorskog nogometa je otišao stepenicu više i potpisao za Schalke. 14 godina je proveo u inozemnom nogometu, osvojio je sve što se moglo osvojiti, a onda odlučio ispuniti veliki san.

Potpisao je za Hajduk, ali priznaje da je bio vrlo blizu povratka u švicarski nogomet. Pregovarao je i razgovoarao s brojnim ljudima i klubovima, ali Basel nije bio jedan od njih:

"Nitko iz Basela me nije zvao. Imao sam kontakte s raznim ljudima i klubovima u Švicarskoj, ali nažalost gotovo niti jedan s Baselom. Zato nikad nisu bili opcija, dok je splitski Hajduk stvarno krenuo po mene. Također, za mene je ovo vrlo posebno jer imam priliku igrati u Hrvatskoj na kraju karijere", kazao je Rakitić za švicarski Sport.

Očekivano, nije htio otkriti o kojim se klubovima radi, no tvrdi da je bio jako blizu potpisa za jedan švicarski klub:

"To ću vam možda reći za nekoliko godina. Ne želim nikoga dovesti u neugodnu situaciju. Da sam odabrao drugi švicarski klub, bilo bi mi nevjerojatno teško i neugodno putovati u Basel i ne nositi dres Basela. To bi bilo jako čudno, ali kao što sam rekao, stvarno sam bio blizu potpisa za drugi klub."

"Volio bih barem sjesti s klubom da razgovaramo o tome", zaključio je Rakitić na pitanje o potencijalnom povratku u Basel.

Modrićeva tajna dugovječnosti: Jede ribu, jaja i piletinu, a tri puta tjedno počasti se omiljenom delicijom

Schumacherovo stanje obavijeno je velom tajne, ali svi ponovno prenose ove riječi: "Michael ne priča..."

VIDEO Trener Monaca: Jako respektiram Hrvate, a Bjelica je ponekad previše emotivan, no ima svoj stil