Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobro ga poznaje

VIDEO Trener Monaca: Jako respektiram Hrvate, a Bjelica je ponekad previše emotivan, no ima svoj stil

Nenad Bjelica i Adi Hutter imaju istog menadžera, već su se nekoliko puta susreli na terenu, a sad će ponovo na megdan u Ligi prvaka.

Trener Monaca Adi Hütter i napadač Folarin Balogun najavili su sutrašnju utakmicu s Dinamom u 2. kolu Lige prvaka.

Trener Monaca u uvodu je rekao:

"Čudesan tjedan za nas, čudesna noć protiv Barcelona, ali ovo je nova utakmica. Oni su promijenili trenera i atmosfera, nova je situacija."

Dugo poznajte Nenada Bjelicu. Što može napraviti u kratkom razdoblju?

"Bjelica će promijeniti mentalitet momčadi. Igrao sam protiv Dinama i prije, to je najbolji hrvatski klub. Ima jako dobre igrače, Petkovića, Baturinu, Mišića, Kulenovića... Bit će neizvjesna utakmica, morat ćemo biti na maksimumu."

Hoće li biti promjena u odnosu na zadnju utakmicu u francuskom prvenstvu?

"Zadnju utakmicu protiv Montpelliera igrali smo u jednom trenutku s tri napadača jer je bilo 1:1. Nisam siguran da ćemo sutra tako igrati, ali u dobroj smo formi, dobra je atmosfera i vidjet ćemo tko će istrčati u udarnoj postavi."

Američki napadač u dobroj je formi.

"Dobio sam na samopouzdanju, zabijao sam dvije utakmice zaredom. Cijela momčad odiše samopouzdanjem nakon dobrog starta u sezonu", kazao je Balogun.

Smiruje euforiju poslije šest pobjeda i remija

Trener Monaca smiruje euforiju. Stoji čvrsto na zemlji iako je Monaco u sedam utakmica ostvario šest pobjeda i jedan remi.

"Ostvarili smo veliku pobjedu protiv Barcelone, ali moramo ići polako. Nije lako igrati u Zagrebu. Ako odigramo dobro na travnjaku, možemo pobijediti. Ako ne, teško da ćemo se vratiti kući s bodovima."

Dugo se poznajete s Bjelicom, bili ste treneri u austrijskoj ligi. Imate podjednak omjer.

"Da,. tu smo negdje. Igrali smo dosta međusobnih utakmica u prvoj i drugoj austrijskoj ligi, ali sutra je potpuno drukčija utakmica. To je Liga prvaka. Bjelica je talentiran trener. Ima svoj stil, možda je ponekad preemotivan. Ima svoj stil, zna voditi momčad."

Balogun se već sastajao s Dinamom u Ligi prvaka mladih. Bio je u kadru mlade momčadi Topnika 2015.

"Kako ne, sjećam se. Dinamo je poznat klub, ima veliku povijest, stvorio je puno poznatih igrača. Jako ga respektiramo."

Trener Monaca prokomentirao je vrijednost svoje momčadi.

"Ne samo da imam talentirane igrače nego i pametne. Mogu mijenjati sustave tijelom utakmice, radili smo to i protiv Montpelliera. Vjerujem da ćemo se sutra također znati postaviti."
Hutter ističe:

"Moramo još bolje koristiti šanse, popraviti realizaciju. Fizički moramo biti na razini, dobivati duele. Možemo pobijediti, zašto ne!?"

Dobar prijatelj s Nikolom Jurčevićem

Trener Monaca dobar je prijatelj s Nikolom Jurčevićem. Znaju se još dok su zajedno igrali u Austriji iz Salzburga.

"Naravno. To je najbolja momčad u kojoj sam igrao. Igrali smo u finalu Kupa Uefe. Mužek je također bio dio momčad, pa Kocijan, Računica… Otto Barić je bio moj trener. Njega svi znaju."
S Hrvatima ste igrali belu?

"Da, ponekad smo tako ubijali dosadu."

Tko je bio bolji?

"Ovisi o jačini karata"

Kako komentirate novi format Lige prvaka?

"Moramo mu dati šansu. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Mislim da će biti dobra promjena, više je utakmica u prvoj fazi. Igra se s osam različitih momčadi, u osam različitih zemalja. To povećava uzbuđenje. S druge strane, prije je treći u skupini nastavljao natjecanje u Europskoj ligi. Mislim da je to bilo više fair, ali ne možeš dobiti sve."

Dinamo je pretrpio težak poraz u Munchenu. Je li to prava slika Modrih?

"To sigurno nije prava slika Dinama. Bayern je odigrao fantastično, ali i Dinamo je postigao dva gola i imao neke šanse. Stvarnu sliku ćemo vidjeti sutra, to je bila tek prva utakmica u Ligi prvaka. Moramo respektirati suparnika, moramo se boriti i imati pravi pristup, onda možemo pobijediti."

Napadač Monaca, inače američki reprezentativac, ističe:

"Naravno da pratim vašu reprezentaciju i znam za najveće zvijezde. Jako respektiram hrvatski nogomet. Imate jako dobre igrače, jako dobar mentalitet, pravi natjecateljski duh. Morat ćemo sutra zapeti da bismo pobijedili", zaključio je 23-godišnji napadač.

SuperSport HNL Glasajte za najbolje u SuperSport HNL-u: Bira se najbolji igrač, trener, gol i obrana mjeseca divider

Paulo Machado, Zdravko Mamić i Eduardo Sjećate li se njega? Pokazivao je srednji prst navijačima Dinama, a iznenadit će vas gdje danas igra divider

Nenad Bjelica i Bruno Petković Bjelica povukao prve poteze u Dinamu: "Sučić i Pjaca zbog toga su ispali iz prvih 11 protiv Lokomotive" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Remi na Maksimiru. Što kažete na igru Plavih? 🔵🤔

📸: Damir Krajac/CROPIX
GOL! ⚽

Zakaria pogađa s bijele točke za izjednačenje. 

📸: AFP
GOL! ⚽

Salisu pogađa glavom iz kornera.

📸: AFP
GOOOOOOOOOOL! ⚽

Baturina je sjajnim pogotkom udvostručio vodstvo Modrih!! 🔵💪

📸: Damir Krajac/CROPIX