Nogomet
Nogomet

Hoće li plan PSG-a izazvati lavinu na nogometnom tržištu?

Luda se ljetna tržnica sprema na pariškom Parku prinčeva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Velika neizvjesnost u Parizu. Nakon četiri uzastopna naslova prvaka, PSG bi napokon mogao biti skinut s trona. Do kraja Ligue 1 ostala su još samo četiri kola, a Parižani su s 80 bodova na vrhu izjednačeni s Monacom koji ipak ima asa u rukavu tj. jednu odigranu utakmicu manje. Klub našeg Danijela Subašića ima i bolji raspored jer Paris mora na gostovanja kod Nice i Saint-Etiennea.

Ugledni France Football bez obzira na neizvjesnu završnicu špekulira što bi se moglo dogoditi u mjesecima koje dolaze. Spominju se brojni odlasci i dolasci igrača, ali ne spominje se odlazak trenera Unaija Emeryja.

Hoće li katarski šeici oprostiti Basku ispadanje od Barcelone nakon što je prokockao 4:0? Vjerojatno hoće ako osvoji naslov, no ukoliko Monaco prekine dominaciju Parižana, Emery bi mogao letjeti. Na to se nadovezuje i dolazak Monchija u Romu koji bi možda rado vidio baskijskog trenera na klupi Rome.

Sprema se nešto veliko

Prije nekoliko dana francuski su mediji pisali kako gazda PSG-a Nasser Al-Khelaïfi sprema nešto za ljeto, nešto veliko. Najviše se spominjao povratak Pierrea-Emericka Aubameyanga u Francusku. Bivši igrač Saint-Etiennea mogao bi od ovog ljeta nositi dres PSG-a u transferu vrijednom 100 milijuna eura.

Tolika se cifra spominjala kada se Gabonca povezivalo s Realom, a iz Njemačke stižu signali kako cijena za 27-godišnjaka nije pala. I oni znaju da se Aubameyang u siječnju sastao s Patrickom Kluivertom, direktorom nogometnih operacija na Parku prinčeva, te da Parižani imaju više nego dovoljno novca.

Napadač Borussije je igrač po guštu Emeryja i navodno već zna kako ga uklopiti u napad s čudesnim Edinsonom Cavanijem koji je ovaj tjedan produžio ugovor do 2020. godine.

No i šeici imaju plan B odnosno pokušat će ipak spustiti cijenu plasirajući informacije poput ove u France Footballu. Alexis Sanchez se spominje kao jeftinija opcija, čak i jedan Sergio Aguero kojem je Guardiola do ozljede Gabriela Jesusa pokazivao da na njega ne računa u budućnosti kao izbor broj 1 u napadu Cityja.

Emery je na popis stavio i Vitola kojeg je vodio u Sevilli. On bi trebao biti zamjena za eventualne odlaske Angela Di Marije ili Lucasa Moure. Tu su još lijevi bekovi Rodriguez iz Wolfsburga te Jordi Alba iz Barcelone. 

A na listi za mogući odlazak su i Pastore, Matuidi, Krychowiak, Ben Arfa, Jesé, Sirigu, Aurier... Oni koji odu, otvorit će mjesta za brojne nove dolaske, a takav veći broj transfera mogao bi pokrenuti pravu lavinu na ljetnom ''mercatu''. No pričekajmo prvo rasplet prvenstva, jer možda će neki drugi trener imati neke nove ideje.

Više o